Categorieën

Service

PvdA is jarig en trakteert kanjers op Kanjers!

PvdA is jarig en trakteert kanjers op Kanjers!
Politiek

PvdA is jarig en trakteert kanjers op Kanjers!

  • Advertorial
  • 09-02-2021
  • Politiek
PvdA is jarig en trakteert kanjers op Kanjers!
VLAARDINGEN – Wie jarig is trakteert! En dat is het geval bij de Partij van de Arbeid die vandaag precies 75 jaar geleden werd opgericht. Bewoners en medewerkers van twee Vlaardingse zorgcentra konden vanochtend genieten van wat lekkers bij de koffie of thee en het feestje meevieren.

De PvdA was geen afsplitsing van een andere partij, wat in het huidige politieke landschap maar al te vaak gebeurt, maar de partij is juist een fusie van drie partijen: de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP), de Vrijzinnig Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU). Oprichters van het eerste uur op 9 februari 1946 waren Wim Schermerhorn en Willem Drees, die beiden ook nog eens minister-president waren. Vooral ‘vadertje Drees’ leeft nog spreekwoordelijk voort, want ‘hij trekt van Drees’ was een andere manier om uit te drukken dat iemand AOW kreeg. De kabinetten met Drees als premier hebben dan ook de basis gelegd voor de contouren van de verzorgingsstaat zoals we die nu kennen.

In ieder geval trotseerden de Vlaardingse PvdA-ers vandaag de kou om een aantal kanjers te trakteren op Kanjers, die grote stroopwafels. Dat gebeurde onder meer in revalidatiecentrum Marnix in de Westwijk en in zorgcentrum De Meerpaal in Holy. En die werden van harte verwelkomd door de medewerkers van beide locaties van de Argos Zorggroep!

Partij van de Arbeid Vlaardingen

p/a Markt 11, Vlaardingen

Meer over Partij van de Arbeid Vlaardingen →