Categorie├źn

Service

PvdA-motie Toegankelijke Buitenruimte wordt uitgevoerd

PvdA-motie Toegankelijke Buitenruimte wordt uitgevoerd
Politiek

PvdA-motie Toegankelijke Buitenruimte wordt uitgevoerd

  • Ingezonden mededeling
  • 04-04-2023
  • Politiek
PvdA-motie Toegankelijke Buitenruimte wordt uitgevoerd
VLAARDINGEN - Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden... in november 2022 diende de PvdA-fractie een motie in om de buitenruimte toegankelijk te maken voor alle gebruikers. Specifiek benoemde de Pvda het ontbreken van op- en afritten op stoepen, waardoor gebruikers van rolstoel en scootmobiel gebruik moeten maken van het fietspad of de gewone weg. Met als gevolg een gevaarlijke en onveilige situatie.

De PvdA vroeg het college om aan de inwoners te vragen, waar deze gevaarlijke situaties bestaan en deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. De motie werd vorig jaar met meerderheid van stemmen aangenomen en het college heeft onlangs laten weten er mee aan de slag te gaan. ,,Da’s mooi!'', zo meent de PvdA. In een raadsmemo geeft het college aan, dat inwoners melding kunnen maken via de Buitenlijn (Meldpunt Openbare Ruimte). De melding door geven via het gemeentelijk telefoonnummer (010-2484000) kan ook. 

Dit voorjaar volgt ook een schouw, om samen met ervaringsdeskundigen met of zonder lichamelijke en zintuiglijke beperking een goed beeld van huidige situatie te verkrijgen. Informatie om mee te doen aan de schouw volgt nog via de gemeentelijke nieuwskanalen. ,,De PvdA is blij, dat onze motie zo voortvarend wordt opgepakt!''

Partij van de Arbeid Vlaardingen

p/a Markt 11, Vlaardingen

Meer over Partij van de Arbeid Vlaardingen →