Categorie├źn

Service

Ruime overwinning voor CWO tegen XerxesDZB (zo)

Ruime overwinning voor CWO tegen XerxesDZB (zo)
Sport

Ruime overwinning voor CWO tegen XerxesDZB (zo)

  • Ben van Dijk
  • 06-09-2020
  • Sport
Ruime overwinning voor CWO tegen XerxesDZB (zo)

fotografie: Klaas Bloem

VOETBAL - In de tweede bekerwedstrijd boekte CWO een eenvoudige overwinning, waarbij de ruststand ook de eindstand was. Dat CWO voor de thee nog niet met dubbele cijfers voor stond was voor XerxesDZB vooral te danken aan de keeper die veel reddingen verrichtte. 

Na vijf minuten was het al raak, CWO kreeg een corner op rechts en de mee naar voren gekomen Oualid Tarafit kopte onhoudbaar in 1-0. Dit was het begin van het éénrichtingverkeer naar het doel van XerxesDZB. In de negende minuut kreeg Rick van der Struis een kans om de score te verdubbelen maar de keeper bracht redding. Vier minuten later was het opnieuw Rick van der Struis die voor de keeper kwam en ook hier voorkwam deze een doelpunt. In de 22ste minuut was het toch raak. Er ontstond een scrimmage voor het doel van XerxesDZB en de bal kwam voor de voeten van Obeida Kadri die de bal in het doel schoot 2-0.

Nauwelijks een minuut later ging Rick van der Struis goed tussen twee verdedigers door en schoot hard in. De keeper kon de bal nog net tot corner verwerken.  Een paar minuten later was het Ioldi Soares die het probeerde maar ook zijn schot werd door de keeper gestopt.  De eerste doelpoging van XerxesDZB kwam pas in de 28ste minuut. Een schot van twintig meter afstand ging echter hoog over het doel van CWO. Een minuut later was er een mooie aanval van CWO en dit keer kon Rick van der Struis wel afronden 3-0. Twee minuten later speelde Jeroen van der Swaluw zich goed vrij en liet de keeper kansloos 4-0. Vlak voor het rustsignaal maakte Obeida Kadri zijn tweede treffer toen hij alleen voor de keeper kwam 5-0. 

In de tweede helft nam CWO gas terug en probeerde XerxesDZB nog wat terug te doen. De verdediging van CWO bleef echter foutloos. In de 87ste minuut werd het nog bijna 6-0 toen een verdediger van XerxesDZB een bal verkeerd terug speelde en deze met een sliding nog net van de doellijn gehaald kon worden.

Zaterdag a.s. speelt CWO de laatste bekerwedstrijd uit tegen DoCos.