Categorie├źn

Service

Ruiten van Vlaardingse persfotograaf ingegooid

Ruiten van Vlaardingse persfotograaf ingegooid
112

Ruiten van Vlaardingse persfotograaf ingegooid

  • Redactie
  • 15-05-2021
  • 112
Ruiten van Vlaardingse persfotograaf ingegooid
VLAARDINGEN - Vrijdagavond zijn de ruiten van de woning van de Vlaardingse persfotograaf Joey Bremer met stenen ingegooid. Een van de stenen vloog door de ruit van de slaapkamer van Bremers moeder. Zij ging net naar bed maar werd niet geraakt.

Het incident komt na een week vol bedreigingen van Feyenoord-supporters. Bremer maakt afgelopen zondag foto's bij de aanhouding van een aantal Feyenoordfans aan de Marathonweg in Vlaardingen. De politie sloot daar een groep supporters in omdat zij mogelijk uit zouden zijn op een confrontatie met Ajaxfans.

Bremer reageert op het incident bij Rijnmond: ,,Ze riepen dat ze mijn 'kankerschedel' wel zouden inslaan en me zouden neersteken. Een aantal van die gasten heeft mij in de auto ook gevolgd.''aldus Bremer. Hij schakelde deze week al de politie in en het instituut Persveilig dat is opgericht om journalisten veilig hun werk te kunnen laten doen.

Volgens Bremer zijn er zes stenen naar zijn huis gegooid. Of de fotograaf extra beveiligd werd is onbekend. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Getuigen hebben twee personen in donkere kleding zien wegrennen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt camerabeelden.