Categorieën

Service

Ruud van Harten stapt op

Ruud van Harten stapt op
Politiek

Ruud van Harten stapt op

  • Redactie
  • 26-05-2018
  • Politiek
Ruud van Harten stapt op
VLAARDINGEN – Demissionair wethouder en ‘vers’ gekozen raadslid Ruud van Harten van de ChristenUnie/SGP stopt ermee als raadslid. Dat heeft hij burgemeester Annemiek Jetten deze week per brief laten weten.

Van Harten geeft aan dat hij, met een nieuw college aanstaande, niet in de gelegenheid is de ambities die hij had als wethouder verder vorm te geven. ,,Na 7 best zware jaren (die in het teken stonden van het realiseren van noodzakelijke bezuinigingen) had en heb ik het gevoel nog niet klaar te zijn met mijn werk’’, aldus Ruud van Harten. ,,Het was mijn ambitie om (nu er weer financiële middelen beschikbaar zijn in de begroting) door te gaan met onder andere het verder op orde brengen van de openbare ruimte en het verduurzamen van onze mooie stad Vlaardingen. Die ambitie kan ik de komende 4 jaar helaas niet waarmaken.’’

Ruud van Harten maakt sinds 2001 deel uit van de gemeenteraad en werd in 2011 wethouder, nadat wethouders Leo ten Have en Vera Kalf uit het college stapten. Ten Have deed dit na een motie van wantrouwen en Kalf volgde hem hierbij uit collegiale loyaliteit. Van Harten nam daarbij vervolgens onder meer de portefeuille financiën over van Ten Have.

,,Na de afgelopen verkiezingen ben ik voor de zesde keer verkozen tot raadslid. Een hele eer, maar mijn persoonlijke overtuiging is dat het niet verstandig is om daags na 7 jaar wethouderschap weer als raadslid te functioneren. Zeker niet als het gaat om dossiers uit mijn portefeuille. Ik geef daarom graag het stokje over aan een nieuwe generatie. Om die reden zeg ik mijn raadslidmaatschap op.’’

Naar verwachting zal de plek van Ruud van Harten ingenomen worden door de eerstvolgende op de lijst, Michiel Hoogenboom, die de afgelopen vier jaar ook als raadslid was.