Categorieën

Service

Schade bij jaarwisseling weer groter

Schade bij jaarwisseling weer groter
Nieuws

Schade bij jaarwisseling weer groter

  • Redactie
  • 23-02-2020
  • Nieuws
Schade bij jaarwisseling weer groter
VLAARDINGEN – Vorig jaar bedroeg de schade aan gemeentelijke bij en na de jaarwisseling net geen €9500. Afgelopen week bleek uit een memo van het college van burgemeester en wethouders dat dat bedrag ruim twee keer zo hoog lag dit jaar: maar liefst €22.710 volgens de eerste evaluatie. De schade bestaat onder meer uit 20 prullenbakken, 30 afsluitkleppen van prullenbakken, 4 kolkdeksels (verdwenen, gevonden en teruggeplaatst), 3 glijbanen, 1 container en het reinigen van 17 containers.

Naast de inzet van de politie is het opleggen van een last onder dwangsom door de gemeente aan diverse personen van beslissende invloed geweest op de situatie rondom de voormalige vreugdevuren. ,,Hiermee is een duidelijk signaal afgegeven dat het college dergelijke vuren niet meer tolereert’’, aldus een woordvoerder.

Overigens varieert het schadebedrag na de jaarwisseling per jaar aanzienlijk. In 2018 was dit ongeveer €7000 en in 2017 was dit weer meer dan €20.000. Kortom, de vraag is of en waar de hoogte van het schadebedrag mee samenhangt. Met de burgemeester en diens beleid? In ieder geval was het schadebedrag de afgelopen jaren het laagst onder de vorige burgemeester, Annemiek Jetten. Overigens verwacht het college dat de schade minder wordt bij het aanstaande verbod op de verkoop van knalvuurwerk en vuurpijlen.