Categorieën

Service

Albeda, Lentiz en gemeente kopen grond voor onderwijscampus

Albeda, Lentiz en gemeente kopen grond voor onderwijscampus
Onderwijs

Albeda, Lentiz en gemeente kopen grond voor onderwijscampus

  • Redactie
  • 26-01-2024
  • Onderwijs
Albeda, Lentiz en gemeente kopen grond voor onderwijscampus

Fotografie: Arend van der Salm

VLAARDINGEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst hebben Albeda, Lentiz en gemeente Vlaardingen vandaag getekend voor de aankoop van een stuk grond op locatie in District U, waar de komende jaren een nieuw onderwijsgebouw en sporthal gerealiseerd worden. Het voormalig Unilever-terrein wordt door ontwikkelcombinatie Van Adrighem – Leyten (ALV) getransformeerd tot een nieuw stadsdeel District U waar wonen, werken en recreëren samenkomen. District U is onderdeel van de ontwikkeling van het Stadsprogramma Nieuwe Rivierzone. 

Op een centrale plek bij de toekomstige entree van District U komt een nieuw schoolgebouw waar Lentiz (vmbo en mbo) en Albeda (mbo) samen gaan zorgen voor onderwijs met een doorlopende leerlijn. Een doorlopende leerlijn zorgt ervoor dat lesstof goed op elkaar aansluit bij de overgang van het voortgezet naar het beroepsonderwijs. Het mbo onderwijs in Vlaardingen richt zich momenteel met name op de sectoren food, techniek en zorg. Zo is eerder onder meer de Food Innovation Academy (FIA) opgericht, waarin onderwijs en het bedrijfsleven samenwerken. 

Een jaar geleden maakten gemeente Vlaardingen, Albeda, Lentiz en ALV afspraken om de komst en realisatie van onderwijs naar District U verder met elkaar te onderzoeken. Een zorgvuldige uitwerking van de plannen heeft nu geresulteerd in de aankoop van de locatie binnen District U.

Op de locatie die is aangekocht was initieel ook een woontoren gepland. Om de ontwikkeling van onderwijs en sporthal alle benodigde ruimte te geven zijn de partijen overeengekomen zich in te spannen om verplaatsing van de woontoren binnen de plannen voor District U mogelijk te maken.