Categorieën

Service

Scholieren mogelijk niet op uitwisseling door gebrek aan gastgezinnen

Scholieren mogelijk niet op uitwisseling door gebrek aan gastgezinnen
Onderwijs

Scholieren mogelijk niet op uitwisseling door gebrek aan gastgezinnen

  • Ingezonden mededeling
  • 31-05-2023
  • Onderwijs
Scholieren mogelijk niet op uitwisseling door gebrek aan gastgezinnen
Jaarlijks komen tientallen jongeren uit tal van landen naar Nederland. Maar een gebrek aan gastgezinnen en regionale coördinatorern dreigt roet in het eten te gooien. In het bijzonder voor Noemi uit Italië en Paige uit de V.S. Zij hopen dat een Nederlands gastgezin hen kiest zodat zij kunnen meedraaien in het leven hier. De culturele uitwisseling die plaatsvindt gaat uiteindelijk twee kanten op. Niet alleen leren de uitwisselingsscholieren de Nederlandse taal en cultuur, ook gastgezinnen leren heel veel van de cultuur van ‘hun’ gastkind in huis. 

Verbeter de wereld, word gastgezin of Local Coordinator
Dit jaar zijn er nog niet genoeg gastgezinnen voor de uitwisselingsscholieren die in augustus gaan komen. Ook is er een tekort aan de regionale aanspreekpunten, de zogenaamde Local Coordinators. 

Anne Meijers, Program Director van de uitwisselingsorganisatie Travel Active, verwoordde het als volgt: ,,Zonder gastgezinnen en Local Coordinators is een uitwisseling niet mogelijk. Op dit moment wordt gevreesd dat voor tal van jongeren een teleurstelling te wachten staatals we niet, voordat de scholen met zomervakantie sluiten, gastgezinnen en Local Coordinators weten te vinden. Een uitwisseling zoals dit kan maar op één moment in iemands leven. Vaak is daar veel voor opzijgezet om het mogelijk te maken. Vertel dan zo’n kind maar eens dat er geen plek is.'' 

Alles wat je niet probeert mislukt (Omdenken)
Gebleken is dat 95% van de uitwisselingen ervoor zorgt dat zowel het leven van de scholier, maar ook de levens van de leden van het gastgezin, op een positieve manier verandert. Uitwisselingen dragen bij aan het vergroten van meer begrip voor elkaar in de wereld. 

Meer informatie?
Wij zijn te bereiken op 085 2224810 of [email protected]. Op de website vind je ook meer informatie over het worden van gastgezin of Local Coordinator! Ook vind je hier tal van scholieren die nog een gastgezin in Nederland hopen te vinden.