Categorieën

Service

Scholierenverkiezingen op Spieringshoek

Scholierenverkiezingen op Spieringshoek
Onderwijs

Scholierenverkiezingen op Spieringshoek

  • Redactie
  • 17-11-2023
  • Onderwijs
Scholierenverkiezingen op Spieringshoek

VLAARDINGEN - Binnenkort vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Op Spieringshoek besteden we hier, in het kader van burgerschap, uiteraard aandacht aan.

Op donderdagmiddag 16 november organiseerden wij een debat met (lokale) politici van verschillende politieke partijen. De stellingen zijn door onze leerlingen bedacht en gingen bijvoorbeeld over het minimumloon, schoolreizen, vleesbelasting en stemmen op je 16e. Alle leerlingen uit de bovenbouw met maatschappijleer en maatschappijwetenschappen waren aanwezig bij het debat. De leerlingen deden harstikke goed mee en stelden kritische vragen.

De verkiezingen zelf vinden plaats op maandag 20 november. Tijdens het Spieringshoekuur brengen alle leerlingen hun stem uit. Met hun stempas en schoolpas krijgen ze een stembiljet en kunnen ze met een rood potlood stemmen. Net echt dus! Natuurlijk zijn we daarna heel benieuwd naar de uitslag. Deze maken we op dinsdag 21 november bekend. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur organiseren we voor alle leerlingen de uitslagenmiddag.


Scholengemeenschap Spieringshoek

Van der Brugghenlaan 2, Schiedam

Meer over Scholengemeenschap Spieringshoek →