Categorie├źn

Service

Sieme Zijm volgt Bas van Loenen op

Sieme Zijm volgt Bas van Loenen op
Sport

Sieme Zijm volgt Bas van Loenen op

  • Redactie
  • 03-05-2024
  • Sport
Sieme Zijm volgt Bas van Loenen op

VLAARDINGEN - Sieme Zijm wordt volgend jaar de nieuwe hoofdtrainer van VFC Vlaardingen. De in Vlaardingen woonachtige geboren Texelaar heeft gedurende 15 jaar als professioneel voetballer gespeeld bij o.a. AZ, FC Zwolle, GAE, Excelsior en natuurlijk Sparta. In totaal kwam de 46 jarige trainer tot 320 wedstrijden als een altijd hardwerkende middenvelder.

Als trainer, jeugdco├Ârdinator en hoofd jeugdopleiding heeft hij gewerkt bij een tal grote regionale (Excelsior M., Gravenzande, Westlandia en Den Hoorn) voetbalclubs. In het professionele voetbal is hij werkzaam geweest bij de Dutch Lions in Atlanta en de jeugd van PSV. Tevens is hij regelmatig te zien en te horen als analist bij RTV Rijnmond.

Samen met Najim Nasri , Nas voor intimi, gaat Zijm proberen het hechte VFC-team op een hoger plan te krijgen. De opbouw van het eerste elftal van VFC is al jaren stabiel. In de komende jaren wil VFC proberen om deze groep nog iets verder omhoog te stuwen en blijvend in de top van de tweede klasse te nestelen en wellicht de stap naar de eerste klasse te kunnen maken. Met Bas en Nas is er al grote progressie gemaakt. Begonnen in de vierde klasse naar een derde plaats in een sterke tweede klasse. Met daarbij nog aanwezige promotie kansen.