Categorieën

Service

Sint opent speelplein IKC de Klimboom

Sint opent speelplein IKC de Klimboom
Onderwijs

Sint opent speelplein IKC de Klimboom

  • Redactie
  • 05-12-2023
  • Onderwijs
Sint opent speelplein IKC de Klimboom

VLAARDINGEN - IKC De Klimboom heeft wel een zeer bijzondere persoon gevraagd om haar groene, natuurlijke speelplein te openen op 5 december 2023: de Sint. Sinterklaas vroeg zich namelijk af of het plein al net zo feestelijk is geopend als de locatie een jaar geleden. Toen de pieten vertelden dat dat nog niet gebeurd was en vroegen of de Sint dat kon doen, stemde hij daar direct mee in. Gelukkig was ook wethouder Lianne van Kalken aanwezig om samen met de Sint het lint door te knippen om het plein te openen. Voor de kinderen was het feest natuurlijk compleet, want ze kregen een extra cadeau. Vanaf nu kunnen ze heerlijk spelen op het natuurlijke en uitdagende speelplein in de pauzes.

Het speelplein

IKC De Klimboom verhuisde een jaar geleden naar de Wilhelminastraat. Het gebouw is prachtig, maar dat kon niet gezegd worden van de buitenruimte. Het plein is door Stad Oase getransformeerd van een betegelde ruimte naar een natuurlijke omgeving, waar de kinderen in de pauzes worden uitgedaagd om de wereld te verkennen en zich kunnen ontspannen en opladen door te klimmen en klauteren. Het vormt een mooi geheel met het al bestaande gedeelte, waar de kinderen kunnen spelen met zand en de moestuinen kunnen onderhouden.

Het plein vormt in de wijk een mooie aanvulling op de speelvoorzieningen voor kinderen. Het is een natuurlijke, veilige en uitdagende speelplek voor de kinderen, waar buurtgenoten elkaar ook kunnen ontmoeten. Het plein van IKC De Klimboom werd mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Hoogheemraadschap van Delfland. Zij droegen hier graag aan bij omdat het groene plein een mooie bijdrage levert aan klimaatadaptatie.

IKC De Klimboom

IKC De Klimboom kijkt vanuit een persoonlijke benadering naar de wereld achter elk kind. Door onze superdiversiteit verbinden we werelden en verwerven onze kinderen op een betrokken en natuurlijke wijze kennis en vaardigheden, waarmee we samen klimmen naar de toekomst. Natuurlijk!

Dit doen we door kinderen persoonlijke aandacht te geven. We kennen ieder kind en weten wat de talenten, mogelijkheden en behoeften zijn van dat kind om zich goed te kunnen ontwikkelen. Uiteraard werken we hiervoor nauw samen met de ouders en maatschappelijke organisaties.