Categorie├źn

Service

Sla je slag op de Jozefdag!

Sla je slag op de Jozefdag!
Onderwijs

Sla je slag op de Jozefdag!

  • Redactie
  • 17-03-2022
  • Onderwijs
Sla je slag op de Jozefdag!
VLAARDINGEN – Op vrijdag 18 maart organiseert de Vlaardingse St. Jozefmavo weer haar jaarlijkse Jozefdag. Doel van de Jozefdag is het inzamelen van geld voor hun zusterschool in Kakrigu, Kenia. De Jozefdag is al jaren een begrip en u bent daar natuurlijk voor uitgenodigd!

De leerlingen van de Jozefmavo bedenken vooraf al creatieve manieren om een mooi sponsorbedrag op te halen. Op de sponsordag zelf zijn er voor de leerlingen dan ook allerlei activiteiten te doen. Workshops met een bekende kickbokser, sieraden maken, meedoen aan het hockey- of voetbaltoernooi of het bakken van cupcakes; het kan allemaal. 

Maar ook u bent welkom!


Vanaf 11.30 vindt de openbare Jozefmarkt plaats, waar u boeken, bloemen en lekkers kunt kopen. Verder kunt u meedoen aan het Rad van Fortuin meedoen of één van de gezellige spelletjes spelen. Uiteraard bent u ook welkom in het Jozefrestaurant. Speciaal voor deze dag wordt het restaurant gerund door de leerlingen. U kunt zich dus ook culinair laten verrassen. Door mee te doen sponsort u de St. Josephschool in Kenia dan ook direct. St. Joseph’s secondary girls’ school
De zusterschool van de Vlaardingse St. Jozefmavo bevindt zich in Kakrigu in Kenia en biedt meisjes een kans om naar school te gaan en zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, zelfstandige mensen die zich kunnen redden in de maatschappij. Niet overal in de wereld heeft ieder kind kans heeft op onderwijs en daar besteedt de St. Jozefmavo in Vlaardingen dan ook aandacht aan. 

Sponsordoel


In het verleden hebben we al vele mooie zaken kunnen realiseren voor deze zusterschool. Denk hierbij aan de bouw van een waterput, de aanschaf van nieuwe leermiddelen en het bekostigen van onderwijs voor de allerarmste meisjes. En dit jaar hebben is er weer een mooi doel:

-    De bekostiging van het onderwijsgeld voor de allerarmste meisjes

-    De bouw van een hek rond de school om de leerlingen (die op school wonen) veiligheid te bieden

-    Het planten van nieuwe bomen

-    De aanschaf van laboratoriumspullen

-    Het renoveren van toiletten en verblijfplaatsen van stafleden    
 

De school nodigt iedereen uit om op vrijdag 18 maart tussen 11.30 en 14.00 uur de Jozefmarkt te bezoeken. Adres: Willem de Zwijgerlaan 240. 
 

St.-Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over St.-Jozefmavo →