Categorieën

Service

Sla je slag op de Jozefdag!

Sla je slag op de Jozefdag!
Onderwijs

Sla je slag op de Jozefdag!

  • Redactie
  • 24-03-2024
  • Onderwijs
Sla je slag op de Jozefdag!

VLAARDINGEN - De Jozefmavo in Vlaardingen Holy steunt al vele jaren The St. Joseph’s Girls’ School, een meisjesschool in Kenia. In Kenia worden scholen voor meisjes niet door de overheid bekostigden vandaar dus dat de Jozefmavo daar al jaren een steentje aan bijdraagt. Op de jaarlijkse Jozefdag, dit jaar op donderdag 28 maart, worden er geen lessen gegeven. De leerlingen gaan aan de slag met allerlei activiteiten, sport en spel. Dat doen zij in de school, maar ook daarbuiten. Ze gaan longborden, dansen, krijgen verschillende workshops en laten zich voor hun inspanningen sponsoren door ouders, familie en buren, etc.

Van 12.00 tot 14.00 uur is er in de school een leuke markt met kraampjes waar iedereen, ook van buiten de school, van harte welkom is om allerlei lekkers, moois (sieraden, plantjes en nog veel meer) te kopen of een gokje te wagen bij een echt rad van fortuin of mee te spelen met een bingo. Er zijn heel leuke cadeaus te winnen. Daarnaast kun je op een echte rodeostier rijden, sjoelen, boogschieten, blikken gooien en andere oudhollandse spelletjes spelen. Omdat we voor bezoekers rond lunchtijd geopend zijn, is er ook genoeg lekkers te koop: tosti’s, patat, maar ook heerlijke door onze leerlingen zelfgemaakte koekjes en snoepjes en ander lekkers.

Kortom die dag staat onze school op z’n kop voor het goede doel en is het er heel gezellig. Komt dat zien! Leuk voor buurtbewoners, ouders, opa’s en oma’s van leerlingen en andere belangstellenden, maar zeker ook voor leerlingen van groep 8 die mogelijk volgend jaar naar onze school komen en alvast de school eens van een heel andere kant willen leren kennen.

Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over Jozefmavo →