Categorieën

Service

Snuffelen op koopzondag en wandelen in de Broekpolder

Snuffelen op koopzondag en wandelen in de Broekpolder
Uit

Snuffelen op koopzondag en wandelen in de Broekpolder

  • Redactie
  • 04-02-2024
  • Uit
Snuffelen op koopzondag en wandelen in de Broekpolder

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Er is nog wel wat te doen in Vlaardingen, en het weer is prima, met een temperatuur van 11 graden en vooralsnog geen regen in het vooruitzicht.

Koopzondag

Vandaag is het officieel in het centrum koopzondag. Welke winkels er wel of niet open zijn is een beetje een gok, maar de lokale winkeliers kunnen best wel wat steun gebruiken.

Snuffelmarkt

Elke eerste en derde zondag van de maand is er op het Veerplein een snuffelmarkt met kramen. En voor vandaag is die ook aangekondigd, vanaf 12 uur. Je kunt er nog weleens leuke spulletjes op de kop tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is. U spaart in ieder geval parkeergeld uit vandaag want parkeren is op zondag gratis op straat.

Streekmuseum Jan Anderson

Het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een bijzonder museum met een rijke collectie. Naast het aantrekkelijke ‘straatje’ met oude ambachten en winkeltjes zijn er de vele verzamelingen. Van oude boeken en prenten tot medailles en penningen, van archeologische voorwerpen tot producten van naoorlogse vormgevers: alle voorwerpen in het museum harmoniëren in een samenhang tussen heden en verleden.

Jan Anderson opent elke eerste zondag van de maand zijn deuren en u kunt er vandaag terecht van 14.00 uur tot 16.00 uur.


Bomen en knoppenwandeling Broekpolder

De natuur begint uit haar winterslaap te ontwaken en de eerste knoppen zijn al te zien op de bomen. In de knoppen zitten de eerste bladeren en bloemen en ze zijn een handig hulpmiddel om verschillende boomsoorten te herkennen. Zondag 4 februari organiseren de Broekpoldergidsen daarom een speciale bomen en knoppenwandeling!

Tijdens de wandeling vertellen de gidsen je alles over de diverse soorten en leer je leuke weetjes en feitjes. De wandeling in het natuur- en recreatiegebied start om 14.30 uur vanaf de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro. De gidsen adviseren je dichte schoenen of laarzen aan te trekken.