Categorie├źn

Service

Sport- en beweegpakketten voor kinderen in Vlaardingen

Sport- en beweegpakketten voor kinderen in Vlaardingen
Gezond

Sport- en beweegpakketten voor kinderen in Vlaardingen

  • Redactie
  • 24-04-2020
  • Gezond
Sport- en beweegpakketten voor kinderen in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Mede dankzij een donatie van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ontvingen 100 grotere Vlaardingse gezinnen in een kwetsbare situatie afgelopen dagen een goed gevuld sport- en beweeg pakket. Hiermee kunnen de kinderen die sinds de invoering van de corona-maatregelen niet naar school en de sportclub kunnen en thuis ook niet veel spelmateriaal hebben toch nog thuis of in de buurt in beweging komen. 

Via verschillende kanalen (wijkteam, welzijn/opbouwwerkers, buurtinitiatieven, enz.) ontvingen buurtsportcoaches van Vlaardingen in Beweging (ViB)  de  vragen of men sport- & spelmateriaal beschikbaar kan en wil stellen voor kinderen/gezinnen in armoede. In deze gezinnen zit men in deze tijd thuis op elkaars lip wat tot irritaties en gespannen situaties kan leiden. Daarbij is er nu ook geen wekelijkse uitlaatklep bij de sportverenigingen of via buitenspelen mogelijk door de huidige maatregelen. De behoefte was dus om een gezonde en actieve vrijetijdsbesteding in en om het huis mogelijk te maken. 

Dankzij de bijdrage van Fonds Schiedam Vlaardingen zijn er deze week 100 pakketten samengesteld voor de kinderen en gezinnen in Vlaardingen. Er blijkt een enorme belangstelling en behoefte te zijn. Binnen een week, dus nog voor de aanvang van de meivakantie, is alles verspreid. Als het mogelijk zou zijn had men wel 5x zoveel pakketten kunnen verspreiden. 

Het verspreiden van de pakketten gebeurde via de contacten en partners van Vlaardingen in Beweging in de verschillende wijken. Via Stg. AanZet, Minters, De Groen Luiken, Stg. Elckerlyck, verschillende maatschappelijke wijkinitiatieven en Waterweg Wonen komen de meeste pakketten terecht op de plekken waar ze het meeste nut hebben. 

Vlaardingen in Beweging en alle samenwerkingspartners zijn Fonds Schiedam Vlaardingen zeer dankbaar voor de gulle en snelle toezegging van het budget. De reacties die inmiddels ontvangen zijn na het ontvangst van de pakketten zijn louter positief en dankbaar. Via deze weg kunnen de kinderen komende meivakantie naar hartelust spelen en bewegen. En kunnen ouders af en toe even opgelucht een momentje van rust hebben.