Categorie├źn

Service

Staat jouw huis in de herrie?

Staat jouw huis in de herrie?
Nieuws

Staat jouw huis in de herrie?

  • Redactie
  • 11-10-2018
  • Nieuws
Staat jouw huis in de herrie?
VLAARDINGEN - Miljoenen huizen staan op lawaaiige plekken, zo zocht RTL Nieuws uit. Zij maakten een interactieve kaart waarop iedere Nederlander kan zien hoe het met het geluidsniveau voor zijn of haar huis is gesteld. Kijkend naar Vlaardingen ontdekken we al snel dat ook hier veel sprake is van geluidsoverlast. Slechts weinig woningen krijgen het predikaat goed of zeer goed.

Verkeer, treinen, vliegtuigen en industrie veroorzaken op veel plekken meer dan 55 decibel aan geluid en dat is teveel. In Vlaardingen woon je, zoals overal, het slechts langs de doorgaande wegen. We zien dat bijvoorbeeld langs de Marathonweg, de Burg. Heusdenslaan en de Burg. Pruissingel. Opvallend ook is de slechte score van een groot deel van Park Hooglede. De woningen het dichtst bij de A20 krijgen het predikaat zeer slecht. Middenin de wijk scoren de woningen 'slecht' en ook de achterzijde komt niet verder dan 'matig'.

Ook de Rivierzone komt er niet goed af, naar alle waarschijnlijkheid door geluidsoverlast van 'de overkant' want de Maasboulevard kan nauwelijks als een van de verkeersaders van Vlaardingen worden beschouwd. Nog beroerder is het gesteld met het geluidsniveau van het nieuwe wijkje achter station Vlaardingen-Centrum. Daar scoren de woningen het dichtst langs de Galgkade/Deltaweg zeer slecht en de woningen dichter bij het spoor slecht. Bedenk daarbij wel dat er nog geen metro heeft gereden.

Goede plekken zijn er uiteraard ook; ze bevinden zich vrijwel uitsluitend in de Holy en zelfs enkele zeer goede voor de geluksvogels die langs de Trekkade wonen. Uw eigen huis opzoeken? Dat kan HIER!