Categorieën

Service

Stadslandbouw en Maaltijden op Maandag aan de Hofsingel weg?

Stadslandbouw en Maaltijden op Maandag aan de Hofsingel weg?
Politiek

Stadslandbouw en Maaltijden op Maandag aan de Hofsingel weg?

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 05-06-2022
  • Politiek
Stadslandbouw en Maaltijden op Maandag aan de Hofsingel weg?

De wethouders die er toen kookten besluiten nu mee over verdwijnen Stadslandbouw Hofsingel

VLAARDINGEN – Vier jaar geleden stonden de lijsttrekkers van een aantal grote partijen in Vlaardingen er nog te koken bij Maaltijden op Maandag. Lianne van Kalken van GroenLinks maakte er toen, met wat hulp, Pavlova als toetje en Koen Kegel van D66 presenteerde er een tweetal voorafjes. Beide zijn inmiddels wethouder en medeverantwoordelijk voor een besluit over de toekomst van het terrein aan de Hofsingel waar nu nog de Stadslandbouw gevestigd is; inclusief een klein complex met kassen waar nog steeds tuintjes van kinderen gevestigd zijn en waar de koks van Maaltijden op Maandag (MOM) regelmatig gasten ontvangen. Kortom een plek waar het goed vertoeven is, waar kinderen kennismaken met zelf groenten, fruit en bloemen kweken en waar er ontmoetingen plaatsvinden; de ene keer zijn dat politici die zelf ook achter het fornuis plaatsnemen, de andere keer worden er gasten van bijvoorbeeld de Pameijer dagbesteding onthaald. Maar misschien gaat dat allemaal verdwijnen, en wordt het groen binnenkort vervangen door de stenen van een schoolgebouw.

Op dit moment is op deze locatie aan de Hofsingel 82-84 ook het team Handhaving en Toezicht van de gemeente Vlaardingen gevestigd, in een gebouwtje naast de kassen en de tuintjes. Het team Handhaving en Toezicht zal deze locatie gaan verlaten, waarna de gemeente deze locatie misschien een andere bestemming gaat geven. ,,Eén van de opties die we onderzoeken is de mogelijkheid voor een school’’, aldus een woordvoerder. van de gemeente ,,Eerder zijn omwonenden over het onderzoek en proces geïnformeerd. Binnenkort zal er een gesprek plaatsvinden met vertegenwoordiging vanuit omwonenden’’.

,,Op basis van de gesprekken en het onderzoek neemt het college van burgemeester en wethouders een afgewogen besluit over de toekomstige bestemming van deze locatie’’, zo heet het in een persverklaring. Maar afgewogen betekent niet dat ‘meeste stemmen gelden’. Als omwonenden en betrokkenen de Stadslandbouw, de kassen en Kindertuintjes en de Maaltijden op Maandag (en soms ook op andere dagen) willen handhaven zal dit niet automatisch overgenomen worden. Er moet namelijk ook nog gebouwd worden. Huizen bijvoorbeeld, maar ook moet er nog een plek komen voor bijvoorbeeld de nieuwe islamitische basisschool Hobbykok en wethouder Koen Kegel gaat onder meer over Duurzaamheid, Vastgoed en Onderwijshuisvesting en collega wethouder Lianne van Kalken over onder meer Groen en Buitenruimte. De koks van MOM en de boeren van de Stadslandbouw hopen in ieder geval op een langer verblijf aan de Hofsingel.