Categorieën

Service

Stadslandbouw van Ruytenburch zoekt nieuwe vrijwilligers

Stadslandbouw van Ruytenburch zoekt nieuwe vrijwilligers
Uit

Stadslandbouw van Ruytenburch zoekt nieuwe vrijwilligers

  • Redactie
  • 12-06-2018
  • Uit
Stadslandbouw van Ruytenburch zoekt nieuwe vrijwilligers
VLAARDINGEN - Begeleider bij de kindertuintjes, coördinator van de plantenkas aan de Hofsingel of coördinator voor markten en andere activiteiten worden bij de Vlaardingse Stadslandbouw? Dat kan. Van Ruytenburch zoekt voor deze drie leuke, uitdagende functies vrijwilligers met relevante kennis en ervaring die bereid en in staat zijn enige verantwoordelijkheid op zich te nemen en die zich langere tijd ongeveer twee dagdelen per week in willen zetten. Daarnaast is er bij van Ruytenburch altijd plaats voor enthousiaste werkers met groene vingers of kookgenen die één of twee keer per week mee willen werken in één van de hechte, gezellige teams op de akker en in de kas. 

Stadslandbouw Van Ruytenburch bestaat geheel uit vrijwilligers en verbouwt op een zoveel mogelijk biologische wijze groenten, kruiden en bloemen op de stadsakker aan de Westlandseweg en in en bij de kas aan de Hofsingel in Vlaardingen. Onderdeel van van Ruytenburch zijn ook de kindertuinen in Holy en aan de Hofsingel en Maaltijden op Maandag (Mom), betaalbare maaltijden aan een lange tafel in de kas, waar ieder die dat wil mee kan eten en waar verbinden het hoofddoel is. Met regelmaat wordt er geleverd aan en gekookt voor instellingen met een maatschappelijk doelstelling. 

Vrijwilligers bij van Ruytenburch werken, ieder binnen de eigen mogelijkheden, mee aan een groen en sociaal Vlaardingen. Ze krijgen een contract, kunnen in het seizoen regelmatig verse groenten en bloemen mee naar huis nemen en kunnen gratis deelnemen aan de vrijwilligersmaaltijden. Een "Verklaring omtrent het Gedrag" is een vereiste en kan gratis via de organisatie worden aangevraagd. 

Kom eens een kijkje nemen en word net als vele andere vrijwilligers een enthousiaste deelnemer bij deze groene club! 

Meer informatie over de vacatures, de taken en functie-eisen en over Stadslandbouw van Ruytenburch staat op de website www.stadslandbouwvanruytenburch.nl  en reageren kan via de [email protected] .