Categorie├źn

Service

Stadsspeld uitgereikt aan heldhaftige redder

Stadsspeld uitgereikt aan heldhaftige redder
Nieuws

Stadsspeld uitgereikt aan heldhaftige redder

  • Redactie
  • 16-06-2020
  • Nieuws
Stadsspeld uitgereikt aan heldhaftige redder

Fotografie: Ron van Rossum

VLAARDINGEN - Op dinsdag 16 juni reikte locoburgemeester Bart Bikkers in de koffiekamer van het stadhuis op gepaste wijze de Vlaardingse stadsspeld uit aan de heer Haci Altintas. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.
 

Heldhaftige daad

Haci Altintas heeft op 3 mei 2019 een invalide automobilist uit het water gered. De automobilist was met zijn auto vanaf de Oosthavenkade in de Vlaardingse haven terecht gekomen. Een deel van de auto was nog boven water. Haci Altintas sprong het ijskoude water in om de bestuurder uit zijn benarde positie te bevrijden. Hij zwom zo snel mogelijk naar de zinkende auto om de bestuurder in veiligheid te brengen. Haci Altintas bevrijdde de man en met behulp van een reddingsboei die naar hen toegegooid was, wisten ze veilig aan de kant te komen.

Voor zijn bijzonder moedige gedrag heeft het college van burgemeester en wethouders Haci Altintas de Vlaardingse Stadsspeld toegekend.