Categorie├źn

Service

Stadswandelingen in Vlaardingen

Stadswandelingen in Vlaardingen
Uit

Stadswandelingen in Vlaardingen

  • Redactie
  • 11-10-2019
  • Uit
Stadswandelingen in Vlaardingen
VLAARDINGEN - Oktober is de Maand van de Geschiedenis. De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen verzorgen daarom deze maand naast de reguliere maandelijkse stadswandeling, twee extra, bijzondere stadswandelingen.

Zaterdagavond 12 oktober staan de inwoners van Vlaardingen centraal tijdens de Vlaardingse Verhalentocht. Tijdens deze wandeling door het oude centrum worden waargebeurde verhalen uit de Vlaardingse geschiedenis afgewisseld met aloude sagen en legenden. De start is om 19.30 uur bij het stadhuis aan de Markt, hoek Schoolstraat.

Op zondagmiddag 13 oktober gaat de wandeling over voorwerpen die zijn gevonden bij opgravingen in het Vlaardingse centrum. Er worden plaatsen bezocht waar opgravingen zijn geweest, en er worden een aantal opgegraven voorwerpen getoond. Deze Archeologiewandeling start om 14.00 uur, eveneens bij het stadhuis aan de Markt, hoek Schoolstraat.

Alle wandelingen duren anderhalf tot twee uur. De kosten bedragen € 2,50 per persoon. Bezitters van een Rotterdampas of een Vrijwiligerspas krijgen vijftig procent korting.