Categorieën

Service

Surfpad weer open voor fietsers

Surfpad weer open voor fietsers
Nieuws

Surfpad weer open voor fietsers

  • Redactie
  • 09-04-2019
  • Nieuws
Surfpad weer open voor fietsers
VLAARDINGEN - In januari sloot BAAK aan de zuidkant van de Krabbeplas een deel van het Surfpad af. Dit was nodig voor de aanleg van een drijvende rietakker in de Krabbeplas en de latere bouw van de Hollandtunnel. Een aantal mensen klaagde over de afsluiting van het fietspad met name omdat er sinds de afsluiting in januari geen werkzaamheden waren te zien. Ook tijdens de informatiebijeenkomst in de Buitenplaats in Vlaardingen op 29 maart kwam de afsluiting regelmatig ter sprake.

Het aanleggen van een drijvende rietakker in de Krabbeplas waren de eerste werkzaamheden waarvoor de afsluiting nodig was. Het zuidelijke deel van de rietakker zou voorgebouwd worden naast de Zuidplas, op de plek waar het fietspad ligt. Door vorst in januari en harde wind in maart heeft de aanleg van de rietakker stilgelegen en is de zuidelijke voorbouwlocatie nog niet in gebruik genomen. Achteraf gezien werd het fietspad dus te vroeg afgesloten. 

Naar aanleiding van de klachten heeft BAAK de aanlegmethode voor de rietakker aangepast zodat dat de zuidelijke voorbouwlocatie niet meer nodig is en het fietspad vandaag weer kon worden opengesteld. Voor de bouw van de Hollandtunnel moet het fietspad wel dicht. Dat gebeurt naar verwachting in het voorjaar van 2020.