Categorie├źn

Service

Tino Hoogendijk 50 jaar sportleraar

Tino Hoogendijk 50 jaar sportleraar
Sport

Tino Hoogendijk 50 jaar sportleraar

  • Redactie
  • 29-06-2016
  • Sport
Tino Hoogendijk 50 jaar sportleraar
VLAARDINGEN - Deze maand is het precies vijftig jaar geleden dat Tino Hoogendijk, samen met zijn geslaagde studiegenoten, het diploma  CIOS sportleraar  in ontvangst mocht nemen. Het gerenommeerde Centraal Instituut voor de Opleiding van Sportleraren (CIOS) was destijds gevestigd op het landgoed Duinlust in Overveen, vlakbij Haarlem. Ter gelegenheid van  dit jubileum werd er afgelopen zaterdag een reünie georganiseerd door studiegenoot Kees Stichter. Tijdens deze reünie waren 23 mensen aanwezig, waaronder de bekende voetbalcoaches Guus Hiddink en Bert van Lingen. Ook oud-marathonkampioen Aad Steijlen was destijds één van de geslaagden. 

,,Het was een hele bijzondere periode in mijn  leven’’, aldus Tino Hoogendijk. ,,Per jaar werden slechts vijftig nieuwe studenten toegelaten terwijl het aantal aanmeldingen ongeveer 750 jongens bedroeg. Ik was toen al kampioen van Nederland met judo, dat was natuurlijk wel een voordeel, maar als voorbereiding op de uitgebreide selectieprocedure heb ik ook nog ruim een jaar geturnd bij een Vlaardingse turnvereniging. Daar ontmoette ik de getalenteerde turner Tim Hofman, die ook in mijn jaar op het CIOS werd toegelaten. In de zomer tussen het eerste en tweede jaar is hij door een ongeluk om het leven gekomen. Meisjes waren er niet op dit internaat. In 1958 werd in Arnhem een apart CIOS opgericht voor meisjes. Voor onze feesten werden deze natuurlijk wel uitgenodigd.’’ 

Na zijn opleiding op het CIOS is Tino in het onderwijs als gymleraar aan de slag gegaan. Daar ontmoette hij zijn vrouw Tineke, met wie hij samen een sportschool startte: sport & fitnesscentrum Tino Hoogendijk. Destijds was dit de enige sportschool in Vlaardingen.  Tino en Tineke zijn nog steeds actief in hun sportschool aan de Blois van Treslongstaat te Vlaardingen, die dit jaar 42 jaar bestaat.