Categorieën

Service

Tour de France Femmes dwars door Vlaardingen

Tour de France Femmes dwars door Vlaardingen
Nieuws

Tour de France Femmes dwars door Vlaardingen

  • Redactie
  • 12-04-2024
  • Nieuws
Tour de France Femmes dwars door Vlaardingen

De rensters komen niet één maar zelfs twee keer door Vlaardingen.

VLAARDINGEN - Met nog vier maanden tot de start van de Tour de France Femmes, is de definitieve route van Vlaardingen bekend. Tijdens de eerste etappe op maandag 12 augustus fietsen de rensters rond het middaguur onder andere langs het Oranjepark, over het Liesveldviaduct, over de Marathonweg en door de splinternieuwe Maasdeltatunnel.

’s Werelds belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen gaat voor het eerst van start in het buitenland. De eerste etappe start in Rotterdam en finisht in Den Haag. Tijdens deze rit komen de rensters vanuit Schiedam onder metrostation Vijfsluizen door, Vlaardingen binnen.

Route door Vlaardingen

Het peloton komt maar liefst twee keer door Vlaardingen. Vanuit Schiedam fietsen de rensters via de L.A. Kesperweg, Vlaardingen in. De ploeg vervolgt de route via de Westlandseweg en slaat linksaf de Hoflaan op. Het peloton raast vervolgens over de Oude Havenbrug en het Liesveldviaduct. Met een S-bocht belanden zij in de Van Der Driftstraat en gaan aan het einde van die straat rechtsaf de Burgemeester Pruissingel op. Bij de eerste kruising gaat de route verder via de Westlandseweg en zal de ploeg de snelweg (A20) opgaan richting Maassluis. Daar zullen ze als allereerste de afslag nemen richting Rozenburg waar zij door de splinternieuwe Maasdeltatunnel zullen fietsen. Een uniek moment, aangezien de nieuwe verbinding in december pas echt open gaat voor verkeer.

Na een flink stuk wielrennen door de gemeente Nissewaard en Voorne aan Zee, gaan de rensters nogmaals via de Maasdeltatunnel weer terug richting Vlaardingen. Door de A20 afslag Vlaardingen-West te nemen, komen zij terecht op de vernieuwde kruising. Daar wordt rechtsaf geslagen waarna de gehele Marathonweg wordt afgefietst. Vervolgens verlaat het peloton Vlaardingen via de Maassluissedijk. 

In de ban van de Tour

Dat Vlaardingen onderdeel is van deze grote wielerwedstrijd is uniek en moet gevierd worden. Met die reden zijn er in samenwerking met citymarketingorganisatie Vlaardingen Partners verschillende initiatieven in ontwikkeling. Deze zullen, naast de route, Vlaardingen nog meer op de kaart zetten. Voor de totale etappe en meer informatie over de etappes in Nederland gaat u naar letourfemmes-rotterdam.nl