Categorieën

Service

Uit het oog, maar niet uit het hart!

Uit het oog, maar niet uit het hart!
Nieuws

Uit het oog, maar niet uit het hart!

  • Redactie
  • 02-06-2023
  • Nieuws
Uit het oog, maar niet uit het hart!
VLAARDINGEN - Zaterdag 27 mei stond in de Stadsgehoorzaal het door de aardbeving getroffen Hatay centraal. Bijna vier maanden na de verwoestende aardbeving in Turkije hebben de slachtoffers nog steeds dringend hulp nodig. Hatay is één van de zwaarst getroffen gebieden. ,,Het is belangrijk om de slachtoffers niet te vergeten, de behoeften van de slachtoffers te blijven aankaarten en op diverse manieren te bijdragen aan de wederopbouw van de getroffen gebieden'', aldus ondernemer Ömer en GroenLinks raadslid Ümit.

De benefietavond werd door betrokken vrijwilligers met behulp van de gemeente Vlaardingen en de Stadsgehoorzaal georganiseerd. De vrijwilligers Safiye, Selma, Özlem en Zahide, door burgemeester Bert Wijbenga omgedoopt tot powervrouwen, hebben een prachtige avond georganiseerd. De dames: ,,Wij willen met deze bijzondere avond bijdragen aan de wederopbouw van Hatay.'' Presentatoren Emel en Fatih hebben de bezoekers meegenomen in het mooie programma. De bezoekers werden op hun wenken bediend met diverse optredens waar emoties ter uiting werden gebracht in woorden door Kmr, zang en rap vanuit het hart door Ammar, Elieve en ICE. Begeleid door de violen van Çisem Özkurt en Beste Sevindik, aangevuld met de saz van Semih Arikan, Burak Savaş en Mehmet Solak, belichaamd door Beau en Chandra Dancing.

Een loterij met leuke prijzen die verzorgd werd door Ramazan en marktkraampjes met lekkernijen maakten de avond compleet. De dames: ,,Een avond waarin van rouw naar hoop een stap vooruit is gezet.'' Al met al was het een geslaagde avond waarvan de opbrengst zal bijdragen aan het Vlaardingendorp in Hatay.