Categorie├źn

Service

UN1EK maakt tarieven kinderopvang 2019 bekend

UN1EK maakt tarieven kinderopvang 2019 bekend
Onderwijs

UN1EK maakt tarieven kinderopvang 2019 bekend

  • Redactie
  • 29-11-2018
  • Onderwijs
UN1EK maakt tarieven kinderopvang 2019 bekend
VLAARDINGEN - Vandaag maakt UN1EK de tarieven voor kinderopvang in 2019 bekend. Ondanks een stijging in het uurtarief voor hele dagopvang, gaan de meeste ouders er in 2019 op vooruit omdat de overheid de Kinderopvangtoeslag verhoogt.

De tariefstijging in de hele dagopvang is het gevolg van de Wet Innovatie Kwaliteit Kinderopvang die in 2018 in werking is getreden. Een aantal veranderingen uit de Wet IKK wordt per 1 januari 2019 van kracht. Zo gaat de beroepskracht-kind ratio (BKR) voor baby’s per 1 januari 2019 omlaag van vier naar drie baby’s per pedagogisch medewerker. De pedagogisch medewerker heeft hierdoor meer tijd en aandacht voor kinderen in het eerste levensjaar. Een pedagogisch beleidsmedewerker coacht de pedagogisch medewerkers bij hun dagelijks werk. In de buitenschoolse opvang gaat het aantal
kinderen per pedagogisch medewerker omhoog van tien naar twaalf kinderen. Bovendien krijgen pedagogisch medewerkers in 2019 een salarisverhoging.

Uurtarieven en Kinderopvangtoeslag

Door deze veranderingen stijgt het uurtarief voor hele dagopvang bij UN1EK in 2019 met negen procent. Het uurtarief voor buitenschoolse opvang en vakantieopvang blijft in 2019 ongewijzigd. De netto kosten voor kinderopvang dalen voor de meeste ouders omdat de overheid de Kinderopvangtoeslag in 2019 verhoogt.

In de brochure opvangpakketten en tarieven kinderopvang 2019 staan de diverse uurtarieven en flexibele opvangpakketten van UN1EK. In de rekenvoorbeelden voor de netto kosten voor kinderopvang inclusief Kinderopvangtoeslag is de daling in de netto kosten voor ouders goed zichtbaar. Op de website van de Belastingdienst kunnen ouders een proefberekening van de Kinderopvangtoeslag 2019 maken.

Ouders van geplaatste kinderen bij UN1EK ontvangen deze week informatie over de nieuwe uurtarieven met gegevens om de Kinderopvangtoeslag in 2019 te laten aanpassen. Dit moeten zij voor 1 januari aanvragen.

UN1EK Onderwijs en Opvang

Emmastraat 45, Vlaardingen

Meer over UN1EK Onderwijs en Opvang →