Categorie├źn

Service

Unieke kans voor S&F Tino Hoogendijk in Abu Dhabi!

Unieke kans voor S&F Tino Hoogendijk in Abu Dhabi!
Sport

Unieke kans voor S&F Tino Hoogendijk in Abu Dhabi!

  • Redactie
  • 03-04-2018
  • Sport
Unieke kans voor S&F Tino Hoogendijk in Abu Dhabi!
VLAARDINGEN - /olgend jaar maart strijden 7.000 sporters met een verstandelijke handicap uit meer dan 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Summer Games 2019 in Abu Dhabi! Onder hen ook een aantal judoka's van Sport & Fitness Tino Hoogendijk uit Vlaardingen. Deelname aan de World Summer Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet gaan, maar er is meer! Door middel van de World Summer Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Team NL bestaat in totaal uit 100 personen waaronder 65 sporters. Onder hen ook vijf judoka's  van Tino Hoogendijk die door Special Olympics Nederland zijn geselecteerd voor Team NL. De judoka’s die in 2019 meegaan zijn Nick Steenhoek, Daan Perdijk, Bart Knoeser, Amy Heinsman en Rosita Ruigrok die in 2011 ook al van de partij was op de Spelen in Athene. Het komende jaar zal er door de sporters hard getraind worden. Rob Hoogendijk, die eerder ook in 2011 van de partij was en Danielle Poot zijn aangemeld om de Vlaardingse judoka’s te gaan begeleiden in Abu Dhabi.

Het doel van Special Olympics is mensen met een verstandelijke handicap de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sportwedstrijden, waarbij het niveau van de tegenstanders min of meer gelijk is. Zo kunnen zij ook profiteren van de voordelen die (wedstrijd)sportbeoefening biedt, zoals: een verbetering van de conditie en motorische vaardigheden, vergroting van het zelfvertrouwen, een positiever zelfbeeld en het aangaan van vriendschappen. Daarnaast levert sport voor mensen met een verstandelijke handicap ook nog een bijdrage aan een positieve beeldvorming bij hun familie, vrienden en publiek.

Stichting The Fishing Dutchmen

Callenburgstraat 75, Vlaardingen

Meer over Stichting The Fishing Dutchmen →