Categorieën

Service

Judoka’s klaar voor Special Olympics World Games in Berlijn

Judoka’s klaar voor Special Olympics World Games in Berlijn
Sport

Judoka’s klaar voor Special Olympics World Games in Berlijn

  • Redactie
  • 05-06-2023
  • Sport
Judoka’s klaar voor Special Olympics World Games in Berlijn

fotografie: Tamara Heck

VLAARDINGEN  Op 4 juni 2023 was de laatste training voor de judoka’s van Team NL. Onder de vakkundige leiding van de Vlaardingse topjudoka Christina Heck trainden de 6 Olympiagangers samen met hun teamgenoten tijdens een heuse ‘uitzwaaitraining’ terwijl hun ouders, begeleiders en sponsors toekeken.

Bij het begin van de training lieten judoka’s die eerder in Athene en Abu Dhabi voor prijzen hadden gezorgd trots hun medailles zien. Ondertussen beantwoordden zij vragen van de Berlijn-gangers. Ook Christina Heck mocht vragen beantwoorden voordat de training van start ging. De laatste trucjes werden aangeleerd en de training werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Voor Nederland gaan de Vlaardingse judoka’s Mark Heij, Denise Pronk en Joyce Gelderblom om de prijzen strijden. Marit van der Holst uit Schiedam en Angelica van der Wel die net als Jarno Brigitta in Hoogvliet woont completeren het team. Deze zes judoka’s worden begeleid door Alma van der Knoop en Rob Hoogendijk.

De Special Olympics World Summer Games 2023 zijn van 17 tot en met 25 juni in Berlijn. Op 12 juni vertrekt het Nederlandse team al richting Duitsland waar ze eerst in Munster zullen acclimatiseren tijdens een ‘hosttown programma’ om vervolgens naar Berlijn te reizen. Samen met zo’n 7.000 sporters uit meer dan 190 landen zullen ze in 26 zomersporten de strijd met elkaar aangaan. Deelname aan de World Games is voor de sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie ooit.

Door middel van de World Games kunnen de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. De judoka’s en hun begeleiders zijn er klaar voor. 17 juni 2023 vindt de spectaculaire openingsceremonie plaats in het Olympisch Stadion in Berlijn. Op naar een fantastisch avontuur en wie weet kunnen deze judoka’s ook over drie weken trots hun medailles tonen aan hun fans!