Categorieën

Service

Van 'filmpjes maken' tot kinderen in de kou helpen

Van 'filmpjes maken' tot kinderen in de kou helpen
Nieuws

Van 'filmpjes maken' tot kinderen in de kou helpen

  • Redactie
  • 09-07-2019
  • Nieuws
VLAARDINGEN - Kees en Tilly Nieuwstraten zijn geboren en getogen in Vlaardingen en hebben als hobby videofilmpjes maken. Kees: ,,Ooit zijn we gevraagd om voor de jeugd van de kerk een clipje te maken om geld in te zamelen voor een zendeling en we eindigden bij Omroep Vlaardingen toen dat nog op de Markt zat. Zo werd een hobby, film maken, ook een middel om iets mee te bereiken!’’

Kees en Tilly werden later gevraagd om iets voor een project in Oekraïne te beteken en al snel zaten ze in het vliegtuig naar Oekraïne (later ook Roemenië en Albanië). ,,We deden dit altijd samen’’, aldus Kees. ,,Onze eerste reis in 1997 was een ware cultuurschok. Zó heftig: de armoede, de honger, de kinderen zonder toekomst en dat op nog geen 2000 km afstand van ons rijke leventje’’.

Op 8 februari jongstleden zijn Kees en Tilly nogmaals naar Oekraïne gegaan en hebben daar geholpen, en ook gefilmd. Ze hadden hulpgoederen bij zich en waren er samen met Anneke Steinmann van Christian Roma Support uit Rotterdam en de Vlaardingse Corrie Doest. Zij maakte de foto’s tijdens de reis. Het resultaat kunt u zien in het filmpje.

Voor meer informatie: www.christianromasupport.nl