Categorieën

Service

Van grauw naar gezellig: samen maken we Westwijk mooier!

Van grauw naar gezellig: samen maken we Westwijk mooier!
Nieuws

Van grauw naar gezellig: samen maken we Westwijk mooier!

  • Ingezonden mededeling
  • 28-05-2024
  • Nieuws
Van grauw naar gezellig: samen maken we Westwijk mooier!

VLAARDINGEN - We willen allemaal graag in een mooie, leefbare buurt wonen. Maar wat doe je als je wijk wel een opfrisser kan gebruiken? Marjo, een actieve bewoonster van Westwijk, liet het er niet bij zitten. Ze kwam met een prachtig idee om het speelplein in haar buurt op te fleuren met kleurrijke schilderingen en klopte aan bij Wij de Westwijk voor steun. Het resultaat? Een inspirerend voorbeeld van wat we samen kunnen bereiken.

Kleurrijke speelplaats

Marjo's idee was simpel maar effectief: het sombere plein omtoveren tot een kleurrijke speelplaats met een verkeersrotonde en een hinkelbaan. Met dit idee stapte ze naar Wij de Westwijk, waar het idee enthousiast werd ontvangen.

Marjo zette zich vol in om haar plan uit te werken. Met de hulp van de gemeente Vlaardingen, Minters opbouwwerk, de politie, Wij de Westwijk en de wijkambassadeurs, onderging het plein in slechts één dag een volledige metamorfose. Vijftien vrijwilligers, gewapend met verfrollers en kwasten, brachten Marjo’s plannen tot leven.


Wijkambassadeurs

Wil jij ook iets betekenen voor de wijk? De wijkambassadeurs spelen een belangrijke rol in de wijk. Zij zijn de schakel tussen de bewoners en de organisaties. Hun taak? De verbinding leggen in de wijk, helpen bij leuke projecten en de mooie kanten van Westwijk laten zien. Zoals dit nieuwe plein, opgefleurd met kleurrijke schilderingen, die niet alleen de speelplaats leuker maken, maar ook de hele buurt gezelliger.


Heb jij een idee voor de wijk?

Deze transformatie is een prachtig voorbeeld van hoe buurtbewoners met steun van de gemeente en lokale partners echte veranderingen kunnen realiseren. Heb je zelf ook een idee om Westwijk mooier te maken? Aarzel niet en neem contact op met Wij de Westwijk . Samen maken we de wijk leefbaarder!

Voor meer informatie of om je aan te sluiten bij onze initiatieven, bezoek onze website , stuur een e-mail naar [email protected] of loop een keer naar binnen in ons kantoor in OBS De Wereldwijzer. Samen maken wij de Westwijk!


Wij de Westwijk

Erasmusplein 1, Vlaardingen

Meer over Wij de Westwijk →