Categorieën

Service

Vandaag: buiig, shoppen voor de feestdagen en het Sinterklaashuis

Vandaag: buiig, shoppen voor de feestdagen en het Sinterklaashuis
Nieuws

Vandaag: buiig, shoppen voor de feestdagen en het Sinterklaashuis

  • Redactie
  • 26-11-2023
  • Nieuws
Vandaag: buiig, shoppen voor de feestdagen en het Sinterklaashuis

VLAARDINGEN – Vandaag wordt het maximaal een graad of 8, er vallen buien maar ook zijn er droge perioden. Niet echt weer om er misschien op uit te trekken, maar voor wie een spatje regen en een frisse buitentemperatuur niet erg vindt is er nog wel wat te doen.

Het Liesveldpark

Gisteren werd op het Liesveldviaduct een voorproefje gegeven van een nieuw stadspark dat er kan verrijzen, maar helemaal zeker is dat nog niet; de gemeenteraad moet er nog over besluiten komend jaar. Het ontwerp van het stadspark, met zand, bomen en bladeren, is tot en met vandaag nog te bekijken, wat ook betekent dat auto’s en bussen om moeten rijden. In ieder geval zijn bij het maken ervan nu al kosten noch moeite gespaard. De gemeente Vlaardingen heeft een geschiedenis van het inhuren van externe adviseurs en dit keer maakte bureau ‘Mothership’ een ontwerpvisie. Het daadwerkelijk plaatsen van het zand, de bomen en de bladeren moet daar dan nog bij opgeteld worden. Vanavond wordt de boel weer opgeruimd, dus wees er snel bij.

Sint- en Kerstshoppen

De komende weekends kunt u genieten van extra koopzondagen in het centrum, maar vandaag is dat nog (voornamelijk) dicht. Voor gezellig shoppen moet u het doen vandaag met De Tuinen in Naaldwijk en Koningshoek in Maassluis. Voordeel is dan weer wel dat het grotendeels overdekt winkelen is en het parkeren is er gratis.

Het huis van Sinterklaas

In Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade kun je vandaag het Sinterklaashuis bezoeken. Er is van alles te doen zoals een chocoladeletter-speurtocht, kleuren, knutselen en verkleden. Ook kan je je verlanglijstje in de speciale Sint-brievenbus stoppen. En als niemand kijkt, kan je misschien wel stiekem op het bed van Sinterklaas springen....! Museum Vlaardingen is vandaag geopend van 12.00-17.00 uur.