Categorieën

Service

Vandaag: sneeuw, shoppen en streekmuseum

Vandaag: sneeuw, shoppen en streekmuseum
Winkelen

Vandaag: sneeuw, shoppen en streekmuseum

  • Redactie
  • 03-12-2023
  • Winkelen
Vandaag: sneeuw, shoppen en streekmuseum

VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Sneeuwpoppen

Vanmiddag is er neerslag voorspeld en de temperaturen zijn rond het vriespunt; de verwachting is dan ook dat het in de regio begint te sneeuwen tussen 13 en 14 uur. Zo’n 2 tot 4 cm sneeuw lijkt er wel in te zitten en dat is net genoeg voor een sneeuwpop. In ieder geval de moeite waard om er de eerste sneeuwfoto’s van deze winter te maken, maar wel warm aankleden, want met de wind voelt het kouder aan.


Koopzondag

Vandaag is het officieel in het centrum koopzondag, dus voor wie het nog niet heeft gevierd lijkt het een prima mogelijkheid om de laatste cadeautjes voor Sinterklaas aan te schaffen. Welke winkels er wel of niet open zijn is een beetje een gok, maar de lokale winkeliers kunnen best wel wat steun gebruiken.


Snuffelmarkt

Elke eerste en derde zondag van de maand is er op het Veerplein een snuffelmarkt met kramen. Maar vandaag dus niet, zo liet de organisatie weten.


Streekmuseum Jan Anderson

Het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een bijzonder museum met een rijke collectie. Naast het aantrekkelijke ‘straatje’ met oude ambachten en winkeltjes zijn er de vele verzamelingen. Van oude boeken en prenten tot medailles en penningen, van archeologische voorwerpen tot producten van naoorlogse vormgevers: alle voorwerpen in het museum harmoniëren in een samenhang tussen heden en verleden.

Jan Anderson opent elke eerste zondag van de maand zijn deuren en u kunt er vandaag terecht van 14.00 uur tot 16.00 uur.