Categorieën

Service

Veel te doen in de Heemtuin

Veel te doen in de Heemtuin
Uit

Veel te doen in de Heemtuin

  • Redactie
  • 12-04-2023
  • Uit
Veel te doen in de Heemtuin
VLAARDINGEN - Dit voorjaar staan er veel leuke activiteiten voor jong en oud op de agenda van de Heemtuin. Van workshops en rondleidingen, tot een plantjesruilbeurs en voorleesmiddag; dankzij Stichting Boombehoud Vlaardingen is er voor iedereen iets te doen. 

Op zaterdag 15 april neemt Tom Schoenmakers mensen mee op zoek naar vogels. Aan onder andere de snavelvorm, de staart, het geluid, maar ook het gebied waar de vogel zich bevindt, gaan we kijken welke vogels er in de Heemtuin wonen, foerageren of wellicht zelfs jagen. Wie nog meer te weten wil komen over de bewoners van de tuin, maar ook de planten, bomen en bloemen, kan zich aanmelden voor de rondleiding van Ton Tobé op woensdag 26 april. Onze wandelende Heemtuin-encyclopedie, vertelt met passie alles over de flora en fauna van het seizoen. 

Ook gaan we creatief aan de slag in de Heemtuin. In mei en juni kunnen kinderen meedoen met een workshop waarin ze een natuurlijk kadootje voor (groot)moeder- of (groot)vaderdag gaan maken. En tijdens de voorleesmiddag op 22 april kan er ook geknutseld en gekleurd worden. Voor volwassenen wordt er op 11 mei een workshop schilderen georganiseerd, waarbij de prachtige natuur van de Heemtuin als inspiratiebron dient. 

Bezoekers met groene vingers kunnen op 6 mei in de Heemtuin terecht voor de Plantjesruilbeurs. Tijdens deze beurs kan iedereen zijn overtollige planten, stekken en zaailingen inleveren en uit het aanbod weer andere planten kiezen om mee naar huis te nemen. Daarnaast worden er (voor een klein prijsje) gezaaide planten en dahlia’s verkocht door Stadslandbouw van Ruytenburg. 

De meeste activiteiten in de Heemtuin zijn gratis, maar men moet zich er wel voor aanmelden. Meer informatie, tijden en hoe je je kunt aanmelden is te vinden op de website: www.heemtuinwestwijk.nl/agenda.  

 

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →