Categorieën

Service

Veiligheid voor alles

Veiligheid voor alles
Wonen

Veiligheid voor alles

  • Ingezonden mededeling
  • 12-06-2024
  • Wonen
Veiligheid voor alles

VLAARDINGEN - Dat vluchtroutes vrij van allerlei obstakels moeten zijn, snappen we allemaal wel. Toch is het goed om er af en toe even bij stil te staan. Naast de afspraken in het Besluit voor Bouwwerken Leefomgeving en de algemene huurvoorwaarden, moeten we natuurlijk ook ons gezonde verstand gebruiken.

Wat ziet u in de vluchtroute dat er niet hoort?

Kruip eens in het uniform van een brandweerman en kijk wat u onderweg allemaal tegenkomt in de vluchtroute van uw voordeur tot buiten. Welke materialen komt u tegen die in uw vluchtroute staan? Deze materialen staan in de weg als de gang, entree of trappenhuis vol rook staat en u geen hand voor ogen ziet. Hoe gezellig een kastje of tafeltje op de galerij ook is, het staat wel in de weg als de galerij als vluchtroute gebruikt moet worden.

Professionele check vluchtroutes

Onlangs nam een medewerkster van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond dan ook een kijkje bij een aantal woongebouwen van Samenwerking. Zij keek of de vluchtroutes vrij zijn. Uit de controle bleek dat er spullen in de vluchtroute staan. Denk hierbij aan bankjes, stoeltjes, tafeltjes, bloempotten en ander materiaal.

Snelle actie van bewoners

Daniël de Zwart, Emilia Hasselbaink en Arno Kooijman van Samenwerking namen direct contact op met de bewoners. Daniël: “We vinden de veiligheid van bewoners erg belangrijk. En dat vinden de bewoners ook. Zij haalden namelijk alle spullen snel weg. Een groot compliment aan de bewoners! Zo houden we het met elkaar schoon, heel en in dit geval ook veilig.”

Meer woongebouwen krijgen een check

Binnenkort worden ook de vluchtwegen van andere woongebouwen van Samenwerking bekeken. Welke woongebouwen dat zijn, blijft nog even geheim. Bewoners ontvangen een brief over de resultaten van deze check. 

Samenwerking

Stadhouderslaan 181, Vlaardingen

Meer over Samenwerking →