Categorie├źn

Service

Verhuissubsidie voor winkeliers blijft bestaan

Verhuissubsidie voor winkeliers blijft bestaan
Winkelen

Verhuissubsidie voor winkeliers blijft bestaan

  • Redactie
  • 30-11-2022
  • Winkelen
Verhuissubsidie voor winkeliers blijft bestaan
VLAARDINGEN – Wie een winkelpand heeft op de Fransenstraat, de Hoogstraat-Noord of de Hoogstraat-Zuid tussen het Liesveldviaduct en de Markt, ook wel het ‘aanloopgebied’ genoemd, kan nog steeds subsidie aanvragen bij de gemeente. Tenminste, als je met je winkel verhuist naar het kernwinkelgebied, en dat ligt dan weer op het Liesveld, het Veerplein, de Korte Hoogstraat en de Hoogstraat-Midden. In eerste instantie leek de verhuissubsidie te gaan vervallen, maar dat bleek te berusten op een misverstand; het persbericht wat de gemeente eerder hierover uitstuurde wierp veel vragen op, maar die lijken nu beantwoord.

Wie daarentegen een winkelpand heeft in het ‘aanloopgebied’ en dit wil omvormen van winkel naar een bedrijf voor dienstverlening kan geen subsidie (meer) krijgen. De gemeente wil namelijk juist stimuleren dat er meer winkels komen, en ook dat de leegstand in het kernwinkelgebied geleidelijk verdwijnt. Daarbij zijn nieuwe winkels of bestaande ketens natuurlijk welkom, maar winkels als Primark of Action kun je als lokale overheid natuurlijk niet dwingen om in het centrum te gaan zitten.

De gemeente constateert nu dat er juist een hernieuwde interesse is onder winkeliers om zich in dat aanloopgebied te vestigen. Daarom vindt de gemeente het van belang om het aanloopgebied te behouden als winkelgebied.