Categorie├źn

Service

Verkiezingskoorts: GroenLinks maakt er een Potje(r) van

Verkiezingskoorts: GroenLinks maakt er een Potje(r) van
Politiek

Verkiezingskoorts: GroenLinks maakt er een Potje(r) van

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 22-02-2023
  • Politiek
Verkiezingskoorts: GroenLinks maakt er een Potje(r) van

Berend Potjer. Fotografie: GroenLinks

VLAARDINGEN – U heeft de stempassen al in de brievenbus gehad dus zal het u niet ontgaan zijn dat er weer verkiezingen aankomen. Op 15 maart kunt u stemmen op de kandidaten van uw voorkeur voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Vier jaar geleden was de opkomst zo’n 56%, en dat is niet bijzonder hoog, maar al wel weer hoger dan vier jaar daarvoor, toen het opkomstpercentage minder dan 50% was.

In ieder geval trekt er weer een karavaan aan kandidaten van divers pluimage het land in om u ervan te overtuigen dat u echt, echt in goede handen bent bij juist die partij. Op zaterdag kunt u bijvoorbeeld kennis maken met één van de kandidaten van GroenLinks, gedeputeerde Berend Potjer. Verstokte GroenLinksers kennen hem natuurlijk, maar doorgaans weet de doorsnee kiezer, of niet kiezer, niet precies wie er in het dagelijks bestuur van de Provincie zit. Laat staan wat ze doen.

Potjer gaat dat haarfijn uitleggen aanstaande zaterdag, want vanaf half drie ’s middags gaat GroenLinks Vlaardingen met hem huis-aan-huis om met u en anderen in gesprek te gaan. Potjer zelf heeft er zeker zin in, en op de website van de Provincie Zuid Holland verklaart hij ook over zichzelf en zijn collega’s: ,,Samen maken wij Zuid-Holland elke dag beter’’.

In Vlaardingen daarentegen wil het volgens verschillende actiegroepen nog niet echt vlotten. Zo is er nog kritiek op de plannen voor de sanering van delen van de Broekpolder, waarbij er schone grond over vervuilde grond wordt gestort, en er de nodige bomen gekapt worden. Dat is verder ook het geval bij de aanleg van het restwarmtenet langs Vlaardingen, waarbij aan de randen van Holy veel bomen verwijderd zijn. Dat geldt ook voor de nieuwe wijken bij Vijfsluizen en langs de rand van de Marathonweg, waar volop gebouwd wordt. En dan is er nog ‘de kwestie’ van het mogelijk neerzetten van een schoolgebouw aan de rand van ’t Hof, waartegen bewoners van de Oostwijk in verzet kwamen. Het zou het einde betekenen van de kindertuinen en de kassen waar onder meer MOM, Maaltijden op Maandag, zit. Ironisch genoeg zijn dit initiatieven waar GroenLinks mede aan de basis heeft gestaan. Kortom, Vlaardingen is er voorlopig met GroenLinks in het college niet groener op geworden.

Vanuit GroenLinks wordt wel benadrukt dat er meer nieuwe bomen geplant worden dan dat er in de buitenruimte worden gekapt. Voordat die echter een vergelijkbare bijdrage leveren aan een gezonde leefomgeving zijn we echter al een jaar of twintig verder; volwassen bomen reduceren nu eenmaal meer CO2 dan jonge boompjes. Een schrale troost: zaterdag worden er in de stad en aan de deur gratis bloemzaadjes uitgedeeld door Berend Potjer en de leden van GroenLinks.