Verlies voor Victoria '04 in uitwedstrijd

• Arie Noordhoek
  • 15-10-2023

VOETBAL - In de beginfase zag het er niet naar uit, dat Victoria’04 weer tegen een zeperd zou oplopen bij tegenstander Vierpolders in de uitwedstrijd gisteren. De twee behoedzaam spelende ploegen lieten de bal rond gaan, waarbij Vierpolders loerde op het kunnen plaatsen van een snelle tegenstoot. De thuisclub had veel moeite met de harde wind in de rug om de bal in de ploeg te houden. Victoria’04 bouwde een licht veldoverwicht op en kreeg enkele kansjes. In de 22ste minuut kwamen de gasten op voorsprong. Na een vlot lopende aanval over de linkerflank legde Rilgilio Ramsubagh de breed op de vrij staande Roy Meerten, die fraai afrondde met een schot in de kruising: 0-1. De rode kaart voor Victoriaan Jur de Visser na een half uur spelen leiddde de ommekeer in.

Het verdedigend ingestelde Vierpolders kwam door de numerieke meerderheid wat vaker in balbezit en verlegde het accent op de aanval. Een ongelukkige handsbal van Bob Planken betekende een strafschop en het kado werd dankbaar uitgepakt door Vierpolders: 1-1. Kort hierna bracht Nailey Girigorie met een bekeken doelpunt Victoria'04 weer op voorsprong: 1-2. De Vlaardingse formatie dacht met deze tussenstand te kunnen gaan rusten, doch kort voor de pauze betekende een doeltreffende kopbal de gelijke ruststand: 2-2.

In de tweede helft moest Victoria'04 toestaan, dat de thuisclub steeds sterker werd. De combinaties verliepen steeds stroever naarmate de wedstrijd vorderde. Vierpolders rook lont en zocht keer op keer de aanval gebruikmakend van de slordigheden bij de Vlaardingse tegenstander. Victoria'04 kreeg nauwelijks nog kansen en moest toestaan, dat Vierpolders uitliep naar een 4-2 overwinning.

Selectie Victoria’04: Dion Engelbracht, Michael Blok (67: Remco van der Laan), Lars de Visser, Jur de Visser, Oscar Knecht, Bob Planken, Nailey Girigorie, Roy Meerten (62: Jelle Blankestijn) , Nick Rutten (77: Atakan Karacoskun), Rilgilio Ramsubagh (67: Joey van er Zouwen), Lars Kortleven,.