Categorie├źn

Service

Victoria '04 wint streekderby tegen VDL

Victoria '04 wint streekderby tegen VDL
Sport

Victoria '04 wint streekderby tegen VDL

  • Arie Noordhoek
  • 25-09-2022
  • Sport
Victoria '04 wint streekderby tegen VDL

Fotografie: Bas van Os

VOETBAL - In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen kreeg Victoria'04 tegen VDL uit Maassluis volop kansen, maar VDL scoorde vlak voor de rust de openingstreffer. In de tweede helft wist Victoria'04 de volle winst te pakken. 

Vanaf de aftrap domineerde Victoria'04 de wedstrijd. VDL werd op eigen helft vastgezet en was gevaarlijk bij enkele tegenaanvallen. Het vizier bij de thuisclub stond nog niet op scherp, want vele kansen bleven onbenut. Tegen de verhouding in wist VDL kort voor de pauze wel het net te vinden. Na een snelle tegenaanval werd de achterhoede van Victoria'04 verrast. Een aanvaller van VDL zag zijn schot tegen de paal belanden en rondde in de rebound fraai af: 0-1.

In de tweede helft bleef Victoria'04 het betere van het spel houden en drukte dit ook uit in treffers. Het werd daarbij in het zadel geholpen na een rode kaart (2x geel) aan de zijde van VDL. Jur de Visser maakte de gelijkmaker: 1-1. Kort hierna verdubbelde Jordi de Kimpe de score voor de thuisclub: 2-1. Na de fraaie 3-1 van Nailey Girigorie verslapte de aandacht bij de Vlaardingse formatie enigszins. VDL profiteerde hiervan en kwam terug tot 3-2. VDL bleef jagen op de gelijkmaker. Kort voor tijd maakte Nailey Girigorie een einde aan de spannende wedstrijd door de eindstand op 4-2 te bepalen.  

Doelpunten Victoria’04: Jur de Visser (1-1), Jordi de Kimpe (2-1), Nailey Girigorie (3-1, 4-2).

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok (Chris Bruurmijn), Robbin Winsveen, Bob Planken, Osman Ünnu, Jur de Visser (Nick Verburgh), Jordi de Kimpe, Colin Pleijsier, Rilgilio Ramsubagh (Bart van der Hoeven), , Kars Martin, Nailey Girigorie.