Victoria '04 wint thuis tegen Vierpolders

• Arie Noordhoek
  • 10-03-2024

VOETBAL - Victoria '04 tegen Vierpolders gisteren was een wedstrijd met twee gezichten. Victoria’04 zag de 3-0 voorsprong na een uur spelen teruggebracht worden door een fanatiek spelend Vierpolders. De bezoekers bleven mede door een numerieke meerderheid Victoria’04 onder druk zetten in de jacht op de volle winst.

Beide teams kwamen behoedzaam uit de startblokken. Aanvankelijk speelde het spel zich grotendeels af op het middenveld. Afwisselend werden de doelen opgezocht doch zonder succes. Tot een kwartier spelen. Roy Meerten speelde Rilgilio Ramsubagh in de diepte aan, die vervolgens Nailey Girigorie vrij zette voor het doel van Vierpolders om van dichtbij te doelpunten: 1-0. Victoria’04 koesterde de voorsprong en weerhield het aandringende Vierpolders ervan om de gelijkmaker te forceren. De thuisclub wist zelfs met enig fortuin de voorsprong te verdubbelen na een half uur spelen. Een direct genomen vrije trap van Lars de Visser belandde rechtstreeks in de handen van de doelman van Vierpolders, die vervolgens het leer door de handschoenen liet glippen: 2-0. De hard werkende thuisclub consolideerde de voorsprong tot aan de rust.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Vierpolders moest voor de derde keer de gang naar het eigen doel maken. Bart van der Hoeven wist aanvoerder Oscar Knecht op de rechterflank te bereiken, die vervolgens de vrijstaande spits Nailey Girigorie een niet te missen kans bood: 3-0. Kort hierna kwam het fanatiek spelende team van Vierpolders terug tot 3-1. Eventjes dacht de Broekpolderformatie kans te maken op de tweede periodetitel, dat bij een ruime overwinning mogelijk zou zijn, maar kwam na een uur spelen bedrogen uit. Invaller Owen Passon stond pas drie minuten in het veld of hij kon richting kleedkamer gaan na een rode kaart wegens een onbesuisde actie. Vierpolders maakte dankbaar gebruik van de man meer situatie en scoorde vrij snel de 3-2.

Hierna werd Victoria’04 volledig naar achteren gedrongen. De thuisclub moest alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te krijgen. Keer op keer werd het doel van Dion Engelbracht bestookt, doch de goalie stond telkens op de goede plaats. Kort voor tijd tikte de sluitpost van Victoria’04 de bal onder de lat weg. In de slotseconde belandde een strak schot van dichtbij op de binnenkant van de paal waarna de bal terug in het veld stuiterde. Victoria’04 haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter; de vijfde achtereenvolgende overwinning was een feit.

Selectie Victoria’04: Dion Engelbracht, Bart van der Hoeven, Robbin Winsveen, Nick Rutten, Lars de Visser (78: Jemayro Teixeira), Oscar Knecht, Roy Meerten, Remco van der Laan (58: Owen Passon), Nailey Girigorie, Rilgilio Ramsubagh (72: Michael Blok), Joey Fastenau.