Categorie├źn

Service

Victoria '04 wint tegen Maasdijk

Victoria '04 wint tegen Maasdijk
Sport

Victoria '04 wint tegen Maasdijk

  • Arie Noordhoek
  • 20-09-2020
  • Sport
Victoria '04 wint tegen Maasdijk
VOETBAL - Victoria’04 trof zaterdag 19 september een goed spelend Maasdijk, dat knap tegenspel bood. In de snelle omschakeling kreeg de thuisclub vele mogelijkheden om een hogere score te boeken, maar het vizier van de voorwaartsen stond niet op scherp. Maasdijk moest zich neerleggen bij een kleine nederlaag.

Victoria’04 opende sterk door meteen de aanval te zoeken gebruikmakend van de grote ruimte achter de defensie van Maasdijk. De snelle spitsen werden bereikt, kwamen alleen voor de doelman van Maasdijk, maar Nailey Girigorie en Denzel Asmus bleken niet gelukkig in de afronding. Maasdijk wist in de openingsfase een snelle achterstand te voorkomen en kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op de wedstrijd. Beide teams hielden het slot op de deur en legden het accent op balbezit. Na een half uur spelen zette Victoria’04 eindelijk een succesvolle aanval op. Een dieptepass op Denzel Asmus bracht de achterhoede van Maasdijk uit evenwicht. Uit de daarop volgende breedtepass rondde Roy Meerten beheerst af: 1-0.  Ondanks fel aandringen slaagde Victoria’04 er niet in de score uit te breiden tot aan de rust. Maasdijk kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van sluitpost Jochem van der Hoff, die geen fout maakte en de nul koesterde.

Na de pauze ontwikkelde zich hetzelfde spelbeeld: twee controlerend spelende teams, die waar mogelijk de aanval zochten doch de afwerking liet te wensen over. Na verloop van tijd zocht Maasdijk vaker de aanval, nam daardoor meer risico, waarvan Victoria’04 probeerde te profiteren. Na een uur spelen wist de thuisclub de score te verdubbelen. Een vloeiend lopende aanval over de linkerflank deed de bal belanden bij Nailey Girigorie, die zijn tegenstander op snelheid klopte om Jordi de Kimpe een niet te missen kans te bieden: 2-0.

Maasdijk stuurde vervolgens meer mankracht naar de frontlinie, maar de Vlaardingse defensie gaf geen krimp. Aan de overzijde kreeg Victoria’04 in de slotfase kans op kans. Doelgerichte pogingen van Nailey Girigorie, Roy Meerten en invaller Lars de Visser werden door de goede doelman van Maasdijk onschadelijk gemaakt, waardoor geen wijziging kwam in de eindstand: 2-0.

Opstelling Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok (88: Lars de Visser), Robbin Winsveen, Oscar Knecht, Mo Benomar (60: Rémon van Prooijen), Jordi de Kimpe, Osman Ünnu, Denzel Asmus (75: Nils Gliszmann), Nailey Girigorie, Jur de Visser, Roy Meerten.