Categorieën

Service

Victoria '04 gelijk tegen Rhoon

Victoria '04 gelijk tegen Rhoon
Sport

Victoria '04 gelijk tegen Rhoon

  • Arie Noordhoek
  • 12-05-2024
  • Sport
Victoria '04 gelijk tegen Rhoon

VOETBAL - Het belangrijke duel tussen de nummers 2 en 3 om de nacompetitie voor promotie te bereiken kende gisteren twee gezichten. In de eerste helft wist Victoria'04 het net drie keer te vinden, maar in het tweede bedrijf stelde Rhoon orde op zaken en bracht het boeiende duel in evenwicht: 3-3.

De bezoekers begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen in de openingsfase enkele goede mogelijkheden. De achterhoede van Victoria'04 wist een vroegtijdige achterstand te voorkomen. In de omschakeling bleek Victoria'04 gevaarlijk. Met snelle tegenaanvallen werd de defensie van de bezoekers getest. Na 17 minuten bracht Nailey Girigorie Victoria'04 met een kopbal op een 1-0 voorsprong alert reagerend op een half gekeerd afstandsschot. Rhoon liet zich niet het kaas van het brood eten en ging op jacht naar de tegentreffer. Victoria'04 koesterde de voorsprong en loerde op het kunnen plaatsen van een tegenaanval. De Vlaardingse formatie kreeg loon naar hard werken in de vorm van een strafschop na een ongelukkige handsbal door een verdediger van Rhoon. De kalktrap werd feilloos benut door Jur de Visser: 2-0. In de 39e minuut leek de wedstrijd gespeeld toen Rhoon open huis in de achterhoede gaf. Nailey Girigorie werd de diepte ingestuurd en rondde beheerst af: 3-0. Rhoon bleek echter niet geslagen, want kwam pal voor rust terug tot 3-1 profiterend van een slecht weggewerkte hoekschop.

De tweede helft was nauwelijks op gang gekomen of Rhoon verkleinde zeer verrassend de achterstand tot 3-2. Naarmate de wedstrijd vorderde, trokken de bezoekers het initiatief steeds meer naar zich toe in de jacht op de gelijkmaker. Victoria'04 werd op eigen helft vastgezet en kwam nauwelijks nog voor het doel van de tegenstander. Het was wachten op het derde doelpunt van het fel aandringende Rhoon, dat ook daadwerkelijk werd gescoord. In de spannende slotfase moest Victoria'04 alle zeilen bijzetten om Rhoon van de overwinning af te houden.

Door dit resultaat behouden beide teams zicht op het kunnen behalen van de nacompetitie.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bob Planken, Lars de Visser, Nick Rutten (70: Kynan Bruce), Jur de Visser, Michael Blok (88: Owen Passon), Lars Kortleven (78: Joey van der Zouwen), Oscar Knecht, Roy Meerten (88: Rilgilio Ramsubagh), Nailey Girigorie, Colin Pleijsier (70: Bart van der Hoeven).