Victoria'04 verliest, HVC'10 kampioen

• Arie Noordhoek
  • 21-04-2024

VOETBAL - In een spannend en sportief duel wist Victoria'04 gisteren in de eerste helft met combinaties over vele schijven een veldoverwicht op te bouwen tegen kampioenskandidaat HVC'10. De Vlaardingse formatie zocht waar mogelijk de aanval en de speldenprikken van de Hoekse Voetbal Club werden vroegtijdig tenietgedaan. Spits Nailey Girigorie werd een paar keer in stelling gebracht, doch de verdediging van de thuisclub hield de nul vast tot aan de rust.

Na de rust ontspon zich in eerste instantie hetzelfde spelbeeld: veel balbezit voor Victoria'04 en een op de counter loerend HVC'10. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg HVC'10 steeds meer vat op het spel van Victoria'04. Het vizier bij de bezoekers bleek niet op scherp te staan. Telkens liep Victoria’04 zich vast in de hechte defensie van HVC'10, dat steeds meer in de omschakeling gevaarlijk doorkwam in het strafschopgebied van de Vlaardingers. Met succes in de 83ste minuut. Victoria'04 verloor de bal op het middenveld, waarna een pijlsnelle aanval plaatsvond. HVC'10 profiteerde volop van de plotselinge wanorde in de achterhoede van de bezoekers. Tot drie keer toe werd de bal van de doellijn weggewerkt, maar uit de scrimmage scoorde HVC'10 uiteindelijk toch: 1-0.

In de slotfase zocht Victoria'04 met man en macht naar de gelijkmaker, die er niet meer kwam. HVC'10 kan de slingers gaan ophangen; Victoria'04 blijft in de spannende race voor de derde periode.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Nick Rutten, Jur de Visser, Michael Blok, Lars Kortleven, Oscar Knecht, Roy Meerten (80: Björn Verschoor), Nailey Girigorie, Colin Pleijsier (85: Jemayro Teixeira), Remco van der Laan (75: Owen Passon).