Victoria '04 wint van Rozenburg

• Arie Noordhoek
  • 04-02-2024

VOETBAL - Gedurende de eerste helft controleerde Victoria’04 gisteren de wedstrijd. Rozenburg bleek aanvallend niet bij machte om de bezoekers pijn te doen. Keer op keer werd door de thuisclub balverlies geleden, waardoor de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van Rozenburg afspeelde. Binnen een kwartier spelen drukte Victoria'04 de suprematie uit in een doelpunt. Nailey Girigorie werd de diepte ingestuurd, maakte zich knap vrij en poeierde de bal tegen de lat. In de daaropvolgende rebound belandde de bal op het hoofd van Lars Kortleven, die van dichtbij koppend afrondde: 0-1. Victoria'04 bleef het beste van het spel houden, doch beloonde zich niet met meer treffers.

Naarmate de tweede helft vorderde kwam Rozenburg vaker voor het doel van Jochem van der Hoff. De verdediging van Victoria'04 kwam echter nauwelijks in problemen. In de omschakeling zocht de Vlaardingse formatie de aanval. De beste mogelijkheden voor een tweede treffer kwamen hieruit voort, maar het vizier bij Joey van der Zouwen (schot naast de paal) en Roy Meerten (knappe redding van de doelman) stond niet op scherp. In de spannende slotfase wist Victoria'04 de benauwde overwinning over de streep te trekken.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Michael Blok, Robbin Winsveen, Remco van der Laan, Bob Planken, Lars de Visser (70: Jur de Visser), Oscar Knecht, Roy Meerten, Lars Kortleven (77: Colin Pleijsier), Nailey Girigorie (67: Rilgilio Ramsubagh), Joey van der Zouwen.