Categorie├źn

Service

Victoria'04 wint in nacompetitie na verlenging

Victoria'04 wint in nacompetitie na verlenging
Sport

Victoria'04 wint in nacompetitie na verlenging

  • Redactie
  • 02-06-2024
  • Sport
Victoria'04 wint in nacompetitie na verlenging

VLAARDINGEN - Het duel in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse werd zaterdag gestreden door twee ploegen, die nagenoeg gelijkwaardig waren aan elkaar. Voor Victoria'04 opende Nailey Girigorie in de eerste minuut heel verrassend de score. In eerste instantie werd een aanval van Victoria'04 gestuit, waarna Jur de Visser de bal oppikte en de topscorer van de thuisclub op maat bediende: 1-0. Maar Victoria'04 kon niet lang genieten van de snelle voorsprong.

Het fel aandringende Overmaas kwam in de achtste minuut weer op gelijke hoogte. Victoria'04 verloor de bal op het middenveld, waarna Overmaas direct omschakelde naar de aanval. Een dieptepass op de spits van de bezoekers verraste de achterhoede van de Vlaardingse formatie. Op snelheid werd de laatste lijn geklopt, waarna doelman Jochem van der Hoff het antwoord op het geplaatste schot schuldig moest blijven: 1-1. Vervolgens ontwikkelde zich een boeiend duel. Het fanatiek spelende Overmaas trok het initiatief naar zich toe en een hecht collectief Victoria'04 moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen.

Tot aan de rust wist Victoria'04 stand te houden.

In de tweede helft kreeg Victoria'04 de harde wind in de rug. Naarmate de wedstrijd vorderde, moest Overmaas toestaan, dat Victoria'04 dominanter werd. Het spel golfde over en weer en de thuisclub kreeg enkele goede kansen. Een schot van Jur de Visser werd over de lat getikt door de doelman van de bezoekers. Nick Rutten was tot twee keer toe dicht bij een treffer na twee afgeslagen hoekschoppen, maar vond eveneens de doelman op zijn weg. Lars Kortleven wist een gevaarlijke aanval niet af te ronden. Een vrije trap van Colin Pleijsier werd half gekeerd door de sluitpost van Overmaas, waarna Bob Planken in de rebound werd geblokt door de laatste man van Overmaas.

Na negentig minuten bleef de stand 1-1, waardoor de beslissing moest vallen in de verlenging. In het eerste kwartier deden zich nauwelijks gevaarlijke momenten voor. In de 110de minuut mocht Victoria'04 zich tot de gelukkigste kronen. Op de rechterflank werd een overtreding gemaakt op Roy Meerten. De vrije trap werd door Jur de Visser loepzuiver geplaatst op de hoog opspringende Oscar Knecht. De aanvoerder van Victoria'04 zag zijn kopbal in het doel van Overmaas verdwijnen: 2-1. In de spannende laatste tien minuten zag een moegestreden Overmaas geen kans om Victoria'04 pijn te doen.

Volgende week vindt voor Victoria'04 het tweede duel plaats in de nacompetitie uit tegen tweedeklasser DHC; aanvang 14.30 uur in Delft.