Categorie├źn

Service

Vier Valentijnsdag met stichting Elckerlyc

Vier Valentijnsdag met stichting Elckerlyc
Nieuws

Vier Valentijnsdag met stichting Elckerlyc

  • Redactie
  • 05-02-2018
  • Nieuws
Vier Valentijnsdag met stichting Elckerlyc
VLAARDINGEN - Op 14 februari nodigt stichting Elckerlyc haar relaties en belangstellenden uit voor een kennismaking en een gesprek. De werkwijze van Elckerlyc staat op deze dag centraal. Aan bod komen thema’s als krachtwerk, veerkracht en het armoedebeleid in de opvang en begeleiding van mensen die tijdelijk niet zelfredzaam zijn.

Stichting Elckerlyc is onderdeel van het publieke domein, een terrein waarop de afgelopen jaren veel is veranderd wat betreft werkwijzen en inhoud. Directeur Angelina Franken: “De overheid trekt zich steeds meer terug, burgers worden geacht actiever te participeren en verantwoording te nemen voor een goede gezondheid en hun eigen welzijn. Dat is precies waar wij onze cliënten en hun kinderen bij ondersteunen: zelfredzaamheid.”

De stichting vangt mannen en vrouwen op in een tijdelijke en veilige leefomgeving bij schulden, huiselijk geweld of dakloosheid, voor korte en langere periodes. Daarnaast biedt de stichting ambulante begeleiding bij herstel en behoud van zelfredzaamheid. Dit doet de stichting lokaal, in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Het doel is mensen in een korte tijd te begeleiden naar een zelfstandig bestaan in de maatschappij. De focus ligt daarbij op het verkrijgen van een inkomen, de doorstroom naar een eigen woning en de opvoeding van de kinderen volgens de methodes Krachtwerk en Veerkracht.
In 2017 voerde de medewerkers van Elckerlyc 434 aanmeldgesprekken voor opvang en begeleiding. Ter vergelijking: in het jaar daarvoor werden er 317 aanmeldingen geregistreerd. Dit zijn unieke aanmeldingen waarbij bij deze problematiek betrokken kinderen niet zijn meegerekend. De verwachting is dat de stijgende lijn het komende jaar doorzet.

Franken: “De cijfers liegen er niet om. Een open dialoog op Valentijnsdag is voor ons inmiddels een belangrijke traditie geworden. Ik hoop hiermee het nut van het met elkaar in gesprek gaan te benadrukken. Door de aanpak van Elckerlyc te delen met onze partners hopen we veel te kunnen leren.”


Programma

Belangstellenden zijn van harte welkom om deze dag bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats aan de Oosthavenkade 31 in Vlaardingen. Aanmelden kan via [email protected] . Vermeld daarbij welk programmaonderdeel of -delen u graag bij wilt wonen.

09.30 – 10:00 inloop met koffie en gebak
10.00 – 10.45 workshop Krachtwerk (onderdeel 1)
10.40 – 12.00 in gesprek met begeleiders van Elckerlyc
12.00 – 13.00 lunchen bij Elckerlyc
13.00 – 13.45 workshop signaleren en handelen kindermishandeling (2)
13.45 – 15.00 in gesprek met kind- en jeugdbegeleiders van Elckerlyc
17.00 – 18.00 cliënten en cliëntenraad stelt zich voor (3)
18.00 – 19.00 in gesprek met cliënten en cliëntenraad van Elckerlyc