Categorieën

Service

Vivian den Hollander in de bieb

Vivian den Hollander in de bieb
Uit

Vivian den Hollander in de bieb

  • Redactie
  • 07-05-2014
  • Uit
Vivian den Hollander in de bieb

VLAARDINGEN - Op woensdag 14 mei eindigt de stemperiode voor de Kinderjury. In Vlaardingen wordt dat gevierd met de komst van schrijfster Vivian den Hollander op woensdagmiddag 14 mei. 

Ontmoet een echte schrijver! Onder dit motto hebben alle jeugdleden in de leeftijdscategorie van zes tot twaalf jaar via mail een uitnodiging ontvangen. Jeugdleden van wie de Bibliotheek Vlaardingen het mailadres niet heeft, kunnen via klantenservice een toegangskaart afhalen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij. Er worden woensdag 14 mei twee bijeenkomsten gehouden in de Centrale aan de Waalstraat 100. Voor kinderen van zes tot en met negen jaar is het tussen 14.00 en 15.00 uur en voor kinderen van tien tot en met twaalf jaar van 15.15 tot 16.15 uur. 

Vivian den Hollander is in 1953 in Scheveningen geboren. Al heel vroeg wist zij dat ze schrijfster wilde worden. Ze schreef schriften vol. Later is zij naar de PABO gegaan en is juf geworden. Als lerares deed zij ook veel met boeken en lezen. Pas nadat haar kinderen werden geboren, is Vivian zich toe gaan leggen op het schrijven. Inmiddels is Vivian den Hollander fulltime schrijver en bezoekt ze regelmatig scholen en bibliotheken om daar in contact te komen met haar lezers. 

Vivian den Hollander heeft inmiddels een aardig oeuvre opgebouwd. Zij schrijft over diverse onderwerpen zoals speuren, hockey, school, dansen, voetbal, of een botel. Vivian schrijft voor verschillende leeftijden. Bekende boekenreeksen van haar hand zijn Spekkie en Sproet, Ministicks, Supersticks, Lisa en Jimmy, Blauw-wit en De effies. De boeken die Vivian schrijft worden regelmatig door de Kinderjury genomineerd. Uiteraard heeft de Bibliotheek Vlaardingen veel boeken van Vivian den Hollander in de collectie.

Buurtzorg Vlaardingen Oost

Binnensingel 45, Vlaardingen

Meer over Buurtzorg Vlaardingen Oost →