Categorie├źn

Service

Vlaardingen anders bekeken

Vlaardingen anders bekeken
Uit

Vlaardingen anders bekeken

  • Redactie
  • 01-06-2018
  • Uit
Vlaardingen anders bekeken
VLAARDINGEN – In het jubileumjaar 2018, duizend jaar na de Slag bij Vlaardingen, verschijnen er nogal wat boeken over dit onderwerp. Ook Jeroen Stolk heeft er werk van gemaakt in zijn vandaag verschenen uitgave “Vlaardingen anders bekeken”. Naast een verhaal over ‘de Slag’ heeft hij echter nog eens eenendertig andere verhaaltjes over typische Vlaardingse ‘dingen’ geschreven.

Vandaag nam burgemeester Annemiek Jetten het eerste exemplaar in ontvangst van het boek “Vlaardingen anders bekeken”. Het is de 'Vlaardingen variant' op het boek “Delft anders bekeken”, dat al eens eerder verscheen en dat ook van de hand van Jeroen Stolk is. Heden en verleden van Vlaardingen wordt in korte, prettig leesbare verhalen gepresenteerd. De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan de orde, waaronder de Hoekse Lijn, de welbekende halsbandparkieten die hier in grote getale in het Hof nestelen en dus ook de Slag bij Vlaardingen. Voor veel archeologische en geschiedkundige zaken heeft Stolk de hulp ingeroepen van Vlaardingen ‘veelweters’ zoals stadsarchivaris Harm-Jan Luth en stadsarcheoloog Tim de Ridder. Het klopt dus allemaal ‘als een bus’, qua feitelijkheden.

“Vlaardingen anders bekeken” is voorzien van prachtige kleurenafbeeldingen en foto’s van fotograaf Marlon Otten. Het boek is te bestellen voor slechts €19,95 bij Jeroen Stolk via emailadres [email protected] maar ook via Plantage Pontier boekhandel aan het Veerplein.