Categorie├źn

Service

Vlaardingen gaat voor de wind

Vlaardingen gaat voor de wind
Nieuws

Vlaardingen gaat voor de wind

  • Advertorial
  • 13-11-2021
  • Nieuws
Vlaardingen gaat voor de wind
VLAARDINGEN - Ook Vlaardingen wil naar een beter klimaat. Met schone energie. De steun daarvoor groeit snel en samen kunnen we nu een flinke stap zetten. We nodigen u graag uit om mee te doen. Na jaren van voorbereiding staan we in de startblokken voor de bouw van twee windmolens in het Oeverbos. We, dat is de coöperatie Vlaardings Energie Collectief ofwel het VEC. 
 
We geven nu obligaties uit voor de financiering van de windmolens. U kunt al meedoen vanaf € 50.- en u mag een mooi rendement verwachten van 4 tot 5 procent per jaar. U kunt inschrijven tot 2 december. Dit is een project voor en door Vlaardingers, zodat Vlaardingers zelf ook de voordelen van schone energie krijgen. Geïnteresseerden in de regio kunnen ook meedoen. We hopen nu €850.000 op te halen en als dat lukt kunnen we al in 2023 schone stroom gaan produceren. De windmolens gaan genoeg energie leveren om 20% van de Vlaardingse huishoudens van stroom te voorzien.

We zijn een coöperatie dus om mee te doen moet u lid worden van het VEC. Dat kost eenmalig € 50,-. Ook bedrijven en organisaties kunnen lid worden. U vindt de volledige projectinformatie op www.vlaardingsenergiecollectief.nl op de Windpagina. U kunt daar ook inschrijven. Als u vragen heeft, stuur ons een mail via de website en we nemen snel contact met u op. We hopen dat u mee doet!

 

Vlaardings Energie Collectief

Willem de Zwijgerlaan 49, Vlaardingen

Meer over Vlaardings Energie Collectief →