Categorieën

Service

Vlaardingen geeft geld voor babystartpakket

Vlaardingen geeft geld voor babystartpakket
Nieuws

Vlaardingen geeft geld voor babystartpakket

  • Redactie
  • 10-11-2023
  • Nieuws
Vlaardingen geeft geld voor babystartpakket

VLAARDINGEN - De gemeenteraad van Vlaardingen heeft geld vrijgemaakt om jonge gezinnen die financieel kwetsbaar zijn, beter te ondersteunen. Dat gebeurt via een regeling die onder andere door verloskundigen en de voedselbank wordt uitgevoerd.

Zo wordt een deel van het budget gebruikt voor een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en stichting Babyspullen. Dit gaat om 100 pakketten, voor 50 Vlaardingse gezinnen die dit via de betrokken verloskundigen ontvangen. Daarnaast kunnen de ontvangers van dit pakket een jaar lang luiers ophalen bij de Voedselbank. Hierbij kunnen bestaande cliënten ook gebruik maken van deze regeling. Tenslotte kan Stichting Urgente Noden bijspringen door essentiële goederen te verschaffen aan gezinnen die door de verloskundigen doorverwezen worden.

Wethouder Arnoud Proos, die onder andere armoedebestrijding in zijn portefeuille heeft, is blij met de nieuwe regeling: ‘De komst van een baby is iets heel moois. Maar als je alleen maar stress hebt omdat je niet de middelen hebt om de dingen die je nodig hebt te kopen, geeft dat een donkere wolk. We hopen dat deze maatregelen een steuntje in de rug zijn voor de ouders en baby’s die dit nodig hebben.’