Categorieën

Service

Vlaardingen hijst Israëlische vlag

Vlaardingen hijst Israëlische vlag
Nieuws

Vlaardingen hijst Israëlische vlag

  • Redactie
  • 09-10-2023
  • Nieuws
Vlaardingen hijst Israëlische vlag

VLAARDINGEN - De Israëlische vlag zal morgen wapperen op het stadhuis van Vlaardingen. Dat laat burgemeester Bert Wijbenga vandaag weten in een verklaring. ,,Om een hart onder de riem te steken na de gewelddadige onvergeeflijke terreuracties vanuit Hamas.'' Wijbenga geeft aan dat het geen eenvoudige keuze was, Vlaardingen huisvest de grootste Palestijnse gemeenschap van Nederland.

,,Dit is zeker geen actie gericht tegen hen'', vervolgt Wijbenga. ,,Ik leef mee met alle onschuldige mensen die al jaren in het afschuwelijke conflict tussen Israël en de Palestijnse orgenisaties leven. Het brute geweld tegen onschuldige inwoners moet stoppen, aan beide kanten.'' Wijbenga spreekt zijn grote zorg uit over 'hoe dit verder gaat' en nodigt meteen de Vlaardingse Palestijnse gemeenschap uit voor een gesprek. ,,Om ook aan hen mijn medeleven uit te spreken en steun toe te zeggen.''

Op social media gaat het er ondertussen in de strijd om 'wel of geen vlag' hard aan toe. In Amsterdam wapperde de vlag van de Stopera maar burgemeesters van andere grotere Nederlandse gemeenten laten dat achterwege. Dat leidt tot veel kritiek omdat in het verleden maar al te vaak juist wel een buitenlandse vlag werd gehesen uit solidariteit met slachtoffers van aanslagen of natuurrampen.