Categorie├źn

Service

Vlaardingen sluit zes illegale bordelen

Vlaardingen sluit zes illegale bordelen
Nieuws

Vlaardingen sluit zes illegale bordelen

  • Redactie
  • 06-12-2020
  • Nieuws
Vlaardingen sluit zes illegale bordelen
VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen heeft dit jaar zes 'illegale bordelen' gesloten. Het ging daarbij telkens om woningen waar illegale prostitutie plaatsvond. Dat laat burgemeester Bas Eenhoorn in een raadsmemo weten aan der Vlaardingse gemeenteraad.

In Vlaardingen is één vergunde seksinrichting toegestaan. Die vergunning is momenteel in handen van Farrida in de Doggerstraat. De burgemeester heeft de bevoegdheid om iedere seksinrichting zonder geldige exploitatievergunning direct te sluiten. Dat gebeurt dan ook met regelmaat, zo blijkt. Dit jaar zijn er dus zes woningen gesloten en ook in 2019 gebeurde dat al meerdere keren. 

Het sluiten van de woningen waar illegaal seksuele diensten worden aangeboden is onderdeel van het beleid tegen mensenhandel waarin de regiogemeenten samen optrekken. Gemeenteambtenaren krijgen een 'awareness' training over loverboys en het herkennen van signalen van uitbuiting. Het geven van awarenesstrainingen wordt nu bemoeilijkt door de COVID-maatregelen, maar zal weer worden opgepakt zodra het weer mogelijk is om fysiek bij elkaar te komen.